Rechter buigt zich over boete milieuzone

Bij de rechtbank in Rotterdam is gisteren een beroep tegen een boete vanwege het negeren van de milieuzone aan de orde geweest.

Boete MilieuzoneDe overtreder zag geen kans om te keren en was van mening dat hij met zijn groene Duitse milieusticker aan de eisen voldeed. Zijn camper is van 2000, maar is wel voorzien van een retrofitroetfilter.

Boete

Dat dit volgens de autoriteiten niet voldoende is, bleek toen de camperaar uit Nootdorp kort later een boete van 100 euro op zijn deurmat vond. Hij tekende protest aan, omdat hij van mening is dat de maatregel niet deugt: wie bij een nieuwere camper het roetfilter verwijdert, wordt geen strobreed in de weg gelegd, maar met een schonere camper krijg je wel een boete. “Het lijkt wel of de missie van schone lucht heeft plaatsgemaakt voor het doel van het innen van leges en boetes”, zegt Ronald Jan Geluk, de camperaar in kwestie.

Retrofitroetfilter

Ook de NKC is van mening van de RDW het retrofitroetfilter zou moeten erkennen, net als de Duitse autoriteiten. De NKC heeft daar ook al diverse keren voor gepleit en ziet dan ook met belangstelling uit naar de uitspraak van de rechter. Die wordt over enkele weken verwacht.

Lees meer in het ledenmagazine Kampeerauto 8-2018, dat op 2 oktober verschijnt.