Verboden te poepen in Terneuzen

Bij de camperplaats in Terneuzen staat sinds kort een opmerkelijk bord: verboden te poepen. Dat meldt de website van het tv-programma Hart van Nederland.

Terneuzen

Het gaat om een eenvoudige, gratis camperplaats, zonder voorzieningen. Op Campercontact.com scoort de plek een magere 6,7, met name omdat er wel wat verkeerslawaai is.

Maar er is meer aan de hand, zo lijkt het. Naar verluidt zijn er camperaars die het gebrek aan een toilet oplossen door massaal de bosjes hiervoor te gebruiken. De geur zou er niet te harden zijn, overal ligt besmeurd wc-papier en er komen ook veel vliegen op af, aldus het bericht. Het heeft de gemeente ertoe gebracht het opmerkelijke bord met een hurkend persoon en een drol te plaatsen.

“We krijgen steeds vaker signalen dat sommige camperaars zich niet weten te gedragen op camperplaatsen”, reageert manager verenigingszaken Marretje Jelmersma van de NKC. “Afval dumpen, de vuilwatertank openen bij het wegrijden, overdwars over de vakken gaan staan, de toiletcassette in de bosjes legen, vertrekken zonder betalen en nu dit.”

Ze benadrukt dat het gros van de camperaars zich wel aan de regels houdt. “Dat is het wrange. Een kleine minderheid bezorgt de camperaar een slecht imago. En dat niet alleen: er worden al camperplaatsen gesloten vanwege overlast, dus deze camperaars verpesten het voor de rest. Ze zouden zich moeten realiseren dat ze te gast zijn en dat ze zich daar naar moeten gedragen.”

De sitecode van de camperplaats op Campercontact.com is 6606.