De NKC is jarig

De NKC bestaat vandaag precies veertig jaar. Van een groepje zelfbouwers in 1976 naar een bloeiende vereniging van ruim 41.000 leden in 2016. Wie van de tientallen aanwezigen bij de oprichting van de NKC in 1976 had dat ooit gedacht?

Kampeerauto door de jaren heen

Bewogen jaar

De NKC heeft zich ontwikkeld tot een actieve vereniging die niet alleen activiteiten organiseert voor de leden maar ook de belangen behartigt van camperaars. Bijvoorbeeld door het toegankelijk maken van actuele camperplaatseninformatie. Dit jaar werd de app Campercontact 100.000 keer verkocht. Ook zat directeur Stan Stolwerk half november aan tafel bij Kassa, het consumentenprogramma van VARA/BNN, om een lans te breken voor de gedupeerden in de kwestie van haperende motoren van Ford. De NKC beleeft een succesvol jubileumjaar met het verwelkomen van het veertigduizendste lid en een recordaantal campers dat op de NKC Camper Experience in Zandvoort afkwam. Stolwerk: “supergoed dat we een ondernemende, innovatieve consumentenclub zijn die professioneel werkt maar er ook in blijft slagen het verenigingsgevoel in service en aandacht vast te houden."

Internationaal

De samenwerking van kantoormedewerkers en vrijwilligers is een gouden combinatie, zo blijkt uit tevredenheidscijfers. Stolwerk: "de NKC heeft altijd een luisterend oor voor camperaars. En nu timmeren we ook internationaal aan de weg. De camperaar uit Italië of Duitsland heeft de weg al gevonden naar de app Campercontact. De NKC kan ook buiten Nederland veel betekenen voor camperliefhebbers."

Camperen blijft populair. In de afgelopen zes jaar verdubbelde het aantal leden en ook het aantal campers blijft maar groeien. Uit cijfers van de Bovag en de KCI blijkt bijvoorbeeld dat er in de eerste helft van dit jaar 1.078 nieuwe campers zijn verkocht, een stijging van maar liefst 14,3 procent ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. Camperen blijft ´booming´.

Meer weten over de geschiedenis van de NKC, lees het in dit blog.