Camping protesteert tegen camperplaats

De eigenaar van Camping Musselkanaal heeft bij de gemeente protest aangetekend tegen camperplaats Spoordok bij de lokale jachthaven. Volgens haar gaat het hier om oneerlijke concurrentie en heeft de gemeente Stadskanaal ten onrechte vastgesteld dat er bij de exploitatie van de camperplaats sprake is van een algemeen belang.

camping_musselkanaal.jpg

Dat laatste is belangrijk, omdat gemeenten zich volgens de Wet markt en overheid bij commerciële activiteiten aan allerlei regels moeten houden, tenzij de gemeente besloten heeft dat er sprake is van een algemeen belang. De gemeente laat nu onderzoeken of dit besluit terecht is genomen, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Volgens eigenaar Cate Diedel heeft de camperplaats alle kenmerken van een camping. “Alle sanitaire  voorzieningen zijn er aanwezig, inclusief een wasmachine. Ook is er is wifi. Op deze manier heb ik met mijn camping geen schijn van kans”, zegt ze. Ook wijst ze erop dat campers soms langer staan dan de toegestane drie etmalen. “Soms wel een paar maanden.” Ze heeft haar tarieven inmiddels naar beneden bijgesteld, waardoor de camping en de camperplaats nu ongeveer evenveel kosten.

De beheerder van de camperplaats bevestigt dat campers er in het verleden soms voor een langere periode stonden, maar volgens hem komt dat niet meer voor. Hij wijst erop dat camperaars niet voor de camperplaats kiezen vanwege het tarief, maar vanwege de nabijheid van het centrum van Musselkanaal. “Even de brug over en je bent er.” Wie dat niet belangrijk vindt en meer prijs stelt op de uitgebreide faciliteiten van de camping, kan beter daarheen gaan.

Wanneer het gemeentelijk onderzoek wordt afgerond, is niet bekend. De gemeente Stadskanaal was niet bereikbaar voor commentaar. De sitecode op Campercontact.com van de camperplaats is 109 en die van de camping is 20043.