Camperplaats Musselkanaal blijft open

De populaire camperplaats Passantenhaven Spoordok in Musselkanaal blijft open, maar het tarief is wel omhoog gegaan. Dat heeft de gemeente Stadskanaal besloten, nadat de rechter de gemeente op de vingers had getikt vanwege oneerlijke concurrentie.

Musselkanaal 2

De eigenaar van Camping Musselkanaal had de kwestie aan de rechter voorgelegd, omdat ze het niet eens was met de vaststelling van de gemeente dat de exploitatie van de camperplaats een algemeen belang dient, vanwege de steun aan de lokale economie. Dat is belangrijk, want in dat geval zijn de beperkingen die de Wet markt en overheid de gemeente oplegt niet van toepassing.

Nu de rechter korte metten heeft gemaakt met het gemeentelijke standpunt dat er sprake is van een algemeen belang, zijn die beperkingen wel van toepassing. “Daarom moeten we als gemeente een marktconform en kostendekkend overnachtingstarief in rekening brengen. We zijn aan het rekenen geslagen en hebben het tarief verhoogd van 9,50 naar 14,20 euro”, zegt gemeentelijk woordvoerder Henriëtte Heeringa. Inclusief toeristenbelasting voor twee personen komt dat neer op 16 euro.

Campingeigenaar Cate Diedel noemt de prijsverhoging ‘een stap in de goede richting’. “Maar ik wil die berekening nog wel eens zien. Camperplaatsen prima, maar niet gefinancierd uit overheidsmiddelen.” In 2019 gaat de gemeente de exploitatie van de camperplaats evalueren.

De sitecode van de camperplaats op Campercontact.com is 109, die van de camping is 20043.