‘Litouwse kooprijbewijzen zijn vals’

De Litouwse kooprijbewijzen, waar Noorse en Nederlandse media melding van hebben gemaakt, zijn vals. Dat stelt honorair consul Herman de Lange van Litouwen.
Rijbewijs

Ook het ledenmagazine Kampeerauto en deze website hadden op basis van berichtgeving in de Noorse media en de Telegraaf gemeld dat het mogelijk is om in Litouwen een C-rijbewijs te kopen.

Nieuwsgierig geworden is een NKC-lid hierop bij de ambassade van Litouwen gaan informeren naar de mogelijkheden, waarop hij als antwoord kreeg dat je ook in dit land gewoon examen moet doen en dat hierover onjuiste informatie in omloop is.

Om een en ander te onderstrepen, had de ambassade een brief van De Lange met het antwoord aan de NKC’er meegestuurd. Daarin schrijft De Lange dat hij contact heeft gezocht met de politie in Litouwen, die het verhaal naar het rijk der fabelen verwijst. Wel stelt de politie dat er al jaren valse Litouwse rijbewijzen in omloop zijn, die overigens van buiten Litouwen afkomstig zijn. De NKC had de aanschaf van een kooprijbewijs overigens sterk afgeraden.