Premie gelijk, betere voorwaarden

De polisvoorwaarden van drie verzekeringen van de NKC zijn met ingang van 1 april verbeterd. Opvallend is dat de premies voor de NKC-verzekeringen wederom gelijk blijven, terwijl andere maatschappijen ze verhogen.
3 Na Lang Wachten

De belangrijkste verbetering bij de verzekering voor de camper is dat de afbouwperiode van de nieuwwaarderegeling is verlengd van twee naar vijf jaar. Dat betekent dat de totale duur toeneemt van zeven naar tien jaar, want de eerste vijf jaar wordt de volledige nieuwwaarde vergoed. Het maximum is daarbij verhoogd van 110 naar 125 procent van de verzekerde waarde, zodat gedupeerden ook dezelfde camper opnieuw kunnen kopen als deze in de tussentijd duurder is geworden.

Ook aangenaam is dat het gebruik niet langer beperkt is tot recreatie: verzekerden mogen hun camper voortaan ook als auto voor dagelijks gebruik inzetten. De naam van de verzekering wijzigt in NKC Camperverzekering. Nog een verbetering die in het oog springt, is dat de verzekerde sinds 1 april een hoger eigen risico kan kiezen, in ruil voor een lagere cascopremie. Dat geldt overigens ook voor de personenautoverzekering.

De doorlopende reisverzekering van de NKC biedt goed nieuws voor de echte zwervers: tegen een premietoeslag van 50 procent mogen zij voortaan een heel jaar aaneengesloten op reis. Tot op heden moesten ze volgens de voorwaarden minstens eens in de 180 dagen thuis hun neus laten zien. Nog een aardige verbetering: huisdieren zijn voortaan gratis in de reisverzekering meeverzekerd tegen onvoorziene medische kosten, tot een maximum van € 350,-. Voor wie wel eens een camper huurt is het goede nieuws dat het mogelijk is om het eigen risico te verzekeren.

En de verslechteringen? “Die zijn er niet’, stelt teamleider verzekeringen René Smit van de NKC tevreden vast. “De verbeteringen zijn mogelijk omdat de schadelast het toelaat en doordat we als NKC met steeds meer verzekerden een sterkere onderhandelingspositie krijgen.”

De verzekerden zijn op de hoogte gebracht van alle wijzigingen.