Programma

De deelnemers volgen met de campers een door de NKC uitgezette route door de provincie Friesland. Zij rijden afzonderlijk van elkaar van de ene naar de andere bestemming. Onderweg bezoeken ze bezienswaardigheden en attracties, die zijn georganiseerd door de NKC in samenwerking met Merk Fryslân.

Na twee nachten wisselen de deelnemers van camper, zodat zij aan het einde van de rit alle vier de types camper hebben ervaren. Bij het wisselen maken de deelnemers zelf de gebruikte camper schoon en richten zijn hun ‘nieuwe’ camper zelf weer in.

Tijdens de camperestafette ervaren de deelnemers hoe het is om met een camper onderweg te zijn; zij leven dus het leven van een camperaar. Dat betekent onder meer dat zij onderweg boodschappen doen, de camper installeren op de camping of camperplaats, schoon water tanken, vuil water lozen, de toiletcassette legen en koken in de camper.

De campers worden op 11 september opgehaald in Soesterberg, waar de deelnemers een instructie krijgen voor het gebruik van de campers. De estafette zelf begint op 13 september in Friesland, zodat de deelnemers de camper thuis nog kunnen inpakken.