Christmas giveaway: win een campingoven, prullenbak of buitenlichtslinger

Hannah König

Omdat het dé tijd van het jaar is om elkaar cadeaus te geven, maar camperaars niet zitten te wachten op zooi, geven Jannes en Hannah in aflevering 37 van Hannah’s Hymer, de Camper Podcast cadeautips voor de feestdagen. Van een hippe stormlamp tot aan de allerleukste spelletjes, warm gevoerde klompen en een elektrische kruik.

Campingoven

Dit oventje is een musthave voor iedere camperaar. Het is een draagbare oven zonder warmtebron, die je op je fornuis plaatst. Alles wat je in een normale oven kunt klaarmaken, kun je ook in de Omnia-oven bereiden. Van croissants en kaneelbroodjes voor het ontbijt, tot hartige taarten, lasagne en rösti. Als je de siliconen vorm insmeert met wat olie, komen je baksels er prachtig uit. Je kunt een oventhermometer gebruiken om de temperatuur van je oven bij te houden. De rode deksel is de standaardkleur, maar je kunt sinds kort ook kiezen voor een gele, roze of paarse deksel. Maak me gek!

Duurzame prullenbak

Wij hebben in de camper stoffen prullenbakken die gemaakt zijn van oude flessen. Misschien heb je er niet meteen een beeld bij, maar voor ons is de Flextrash prullenbak onmisbaar. De prullenbakken zijn niet alleen duurzaam, maar ook stijlvol. Je hebt ze in verschillende maten en kleuren en je kiest bij de prullenbak een ophangsysteem dat bij jou en jouw bus of camper past. Wij hebben de mini’s (maat S) in onze auto’s en in de badkamer van de camper, en de grote versie (maat L) is de hoofdprullenbak voor restafval als we op pad zijn. We zuigen hem vacuüm op de buitenzijde van de camper, zodat je niet naar binnen hoeft om iets weg te gooien.

Muziekboxje

Wij zijn dol op podcast luisteren tijdens het reizen en gebruiken hiervoor een ‘draagbare’ smartspeaker. Dit is een kleine, lichte muziekbox die we aansluiten op onze telefoons. We bewaren deze in een klein doosje en ondanks dat de speaker zo klein is, komt er een waanzinnig geluid. Perfect om muziek te kunnen luisteren in the middle of nowhere.

Buitenlamp

Ik zie ons het eerste weekje op pad met onze camper ’s avonds zitten, buiten. We hadden gezellige kaarsjes – die muggen verdrijven- en snoeren vol gekleurde lampjes mee, maar zagen geen hand voor ogen. We hadden er niet aan gedacht dat het midden in de natuur ’s avonds echt héél donker wordt en dat als je van laat buiten zitten houdt, je een goede lamp bij je moet hebben. Wij kozen voor een Stormlamp, die je op verschillende standen kan zetten. Hij kan fel licht geven, gezellig schitteren en zelfs flikkeren als een echt vuurtje…

Zakmes

Toen ik vroeger kampeerde in Normandië, trokken we er met ons gezin graag op uit. Op de rotsen met zeezicht picknickten we op geruite kleden, terwijl mijn vader appels voor ons in stukken sneed met zijn zakmes. Een goed zakmes is als je het ons vraagt een musthave als je met de camper reist. Je weet maar nooit waar je ontbijt, luncht of dineert en het is altijd fijn als je wat fruit van de markt klein kan snijden, een broodje kan smeren of onderweg een taartje in punten kunt snijden. De Opinelmessen bestaan al sinds 1890 en kun je laten graveren!

Kleine spelletjes

Maandenlang werd er in ons gezin alleen maar Uno gespeeld en daarna maandenlang alleen maar Qwixx en Keer op Keer. Er bestaan veel kleine spelletjes die voor zowel kinderen als volwassenen fun zijn om te spelen. Good old Yathzee koop je voor een paar euro en blijft zeker op de camping of camperplaats een hit! Als je met je gezin reist, probeer dan een spelletje te vinden wat iedereen kan én leuk vindt. Een spelletjespakket is voor reisliefhebbers een perfect kerstcadeau. Tip: neem de kaartspelletjes niet meer in de originele verpakkingen maar in ziplockzakjes, dit scheelt veel ruimte in de kastjes.

Buitenlichtslinger

Dit gezellige cadeau kregen wij van Jannes’ zoon toen wij een camper hadden gekocht. We hingen hem meteen op; het is een lichtsnoer met gekleurde bolletjes die heel subtiel licht geven. Onze pastelkleurige slinger heeft het na een paar jaar begeven, maar je kunt bij webshop Hip in het wild weerbestendige buitenlichtslingers vinden. Ga je voor wit of voor kleur?

Tafelvuurkorf

Een cadeau in een iets hogere prijsklasse is de tafelvuurkorf die wij in het voorjaar cadeau kregen. We namen ons schattige vuurkorfje deze zomer mee de bergen in en werden groot fan. Je maakt op tafel het meest gezellige vuurtje dat niet rookt! De Solo Stove Mesa is voorzien van een geavanceerd luchttoevoersysteem dat zorgt voor een efficiënte verbranding van hout. Hierdoor kun je met relatief weinig hout lang genieten van een warm vuurtje. Favoriet bij onze kinderen: marshmellows roosteren en s’ mores maken.

Gevoerde klompen

De modepolitie vindt hier misschien heel veel van, maar wij schamen ons er niet voor dat we dolgraag Crocs dragen als we op pad zijn. Ideaal als je je camper in- en uitstapt en perfect om mee te douchen. Door de gaten zijn ze in het winterseizoen wel wat fris, maar gelukkig ontdekte ik dat er een gevoerde versie van deze heerlijke klompen bestaat. Hoog op mijn eigen verlanglijstje!

Elektrische kruik

Draadloos, duurzaam en stijlvol: een elektrische kruik is een mooi cadeau voor koukleumen. Wij hebben een elektrische kruik die warm wordt door infraroodtechnologie. Je kunt hem in verschillende standen zetten en hij blijft uren warm. Heerlijk!

Winnen!

Drie producten uit deze top-10 van cadeaus voor camperaars kun je winnen! Een weerbestendige buitenlichtslinger van webshop Hip in het wild, een duurzame én prachtige Flextrash prullenbak met bevestigingsclips en een Omnia-oven met een siliconenvorm, een ovengrill, tas en ovenwanten.

Hoe? Luister in aflevering 37 van de podcast: Cadeautips voor camperaars hoe je kans maakt en ga daarna op Instagram naar @hannahshymer en doe mee aan de Hannah’s Hymer Christmas Giveaway!