Hoe begin je een camperplaats?

De NKC zet zich in voor het ontwikkelen van nieuwe camperplaatsen in samenwerking met recreatieondernemers, gemeenten en andere betrokken instanties in Nederland.

Overnachtingslocaties voor campers vragen in principe maar weinig voorzieningen. Een camperlocatie met basisvoorzieningen, zoals watertappunt, vuilwaterafvoerput, afvalbak en lozingspunt voor een cassettetoilet volstaat.

Dat kan ook naast of voor een camping, sportaccommodatie of andere voorziening zijn, met gebruikmaking van de aldaar aanwezige faciliteiten.

Steden en dorpen krijgen door het faciliteren van camperlocaties meer naamsbekendheid. Daarnaast wordt het recreatieseizoen verlengd en krijgen historische, culturele en landschappelijke aspecten meer aandacht. Ook de middenstand, instellingen en horeca hebben ondervinden er voordeel van. Camperaars besteden in een gastvrije gemeente een aanzienlijk bedrag. Een opsteker voor veel ondernemingen en een verlenging van het vakantieseizoen.

Mede dankzij begeleiding van de NKC hebben recreatieondernemers speciale voorzieningen voor campers ingericht en zijn veel gemeenten overgegaan tot het inrichten of aanwijzen van camperplaatsen. Wil je meer informatie over het realiseren en inrichten van camperplaatsen? Dan brengen wij je graag in contact met een van onze camperplaatsspecialisten in de regio.

Mail de NKC voor vragen en voor meer informatie, geef hierbij aan in welke gemeente u een camperlocatie zou willen starten en geef uw telefoonnummer door, zodat wij contact met u op kunnen nemen.

 

Meer weten over kansen, eisen en regels voor overheid, ondernemers en particulieren? Bekijk de brochure Camperplaatsen: een toeristische meerwaarde. 

 

 

Meer informatie

Waarom meer camperplaatsen? Check het in de infographic. Klik op de infographic voor een vergroting.

 

Wat doet een camperplaatsadviseur?

Benieuwd naar wat een NKC camperplaatsadviseur allemaal doet? Erik Veltkamp van Camper TV vroeg het aan Hans Pronk, enthousiast camperplaatsspecialist bij de NKC.

Zo begin je een camperplaats

}