Waar begin je een camperplaats?

Nederland telt ruim 2500 camperlocaties op de meest uiteenlopende plekken: er zijn camperplaatsen bij boerderijen, langs de kust, kanalen en rivieren, in dorpen en steden, in bossen en duinen, noem maar op.

Gratis advies

  

Waar kan een camperlocatie worden gerealiseerd? 

Bij bedrijven, (overheids-) instellingen, (startende-) ondernemers en particulieren kan een camperlocatie worden gerealiseerd.
Bij realisatie door een (overheids-) instelling ontbreekt vaak het winstoogmerk. Bij bedrijven en particulieren kan juist wel van een winstoogmerk sprake zijn.
Voor alle mogelijkheden tot overnachten geldt dat daarvoor een vergoeding op zijn plaats is. In elk geval dient de prijs/ kwaliteitsverhouding acceptabel te zijn.
 

De NKC onderscheidt twee soorten terreinen waar een camperlocatie kan worden aangelegd: 

Openbaar terrein dit betreft terreinen binnen of buiten de bebouwde kom. Zoals openbare parkeerterreinen en parkeerterreinen bij horecagelegenheden

Particulier terrein dit is een terrein ‘op of bij’ een particulier of bedrijf, zoals een camping, jachthaven, recreatieterrein of camperlocatie 

Gratis advies

Wil jij een camperplaats beginnen en kan je wel wat advies gebruiken? Wij helpen je gratis en vrijblijvend op weg.

Camperplaatsen een toeristische meerwaarde!

Download de brochure Camperplaatsen een toeristische meerwaarde! Hierin staat meer informatie en handige tips bij het starten van een camperplaats.