Samenwerking Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en Nationaal Platform Recreatievervoer

20-12-2023

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en het Nationaal Platform Recreatievervoer – bekend van o.a. Tweedehandscamper.nl – zijn een overeenkomst aangegaan voor een langlopende samenwerking. Aan de samenwerking liggen meerdere thema’s ten grondslag, zoals de gedeelde ambitie om bij te dragen aan de verduurzaming van reizen, het verder ontwikkelen van de mogelijkheden voor camperaars in Nederland en het bijdragen aan een gezonde, economische ontwikkeling in de sector. Ook zien beide partijen waardevolle kansen in het samenbrengen van gebruikers. Camperaars kunnen binnenkort een tweedehandscamper verkopen of kopen via het platform, terwijl mensen die op het platform actief zijn ook andere diensten van de NKC kunnen bekijken en afsluiten; denk aan lidmaatschap, reizen, routes of een NKC Verzekering.

De NKC is de partner in camperlife en biedt hét inspiratie- en expert platform voor alle camperaars in Nederland en Europa. Er zijn ruim 65.000 camperliefhebbers lid van de NKC. Advies en de ontwikkeling van camperplaatsen zijn daarbij cruciaal in de belangenbehartiging. De NKC biedt een gevarieerd reisaanbod en verzekeringen in een groeiende portfolio van diensten.

Tweedehandscamper.nl is 7 jaar geleden als start-up begonnen en bedient inmiddels zo’n 500.000 gebruikers per jaar in Nederland. Het online platform heeft een aantal nieuwe diensten ontwikkeld die het komende seizoen gelanceerd zullen worden. Daarnaast is Tweedehandscamper.nl initiatiefnemer van het Nationaal Camperweekend (19-23 april 2024). Het platform is bezig met de internationale uitrol naar andere Europese landen.

Voor de komende periode wordt eerst een (digitale) aansluiting van de wederzijdse diensten en informatie voorzien. Daarnaast zullen de NKC en Tweedehandscamper.nl gezamenlijk de organisatie van het Nationaal Camperweekend 2024 opnemen. Ook zal de verkiezing van de 2e hands camper van het jaar onderdeel uitmaken van de activiteiten.

Stephan Beelen van de NPR: ‘ Door de samenwerking met de NKC zijn we in staat een aantal belangrijke initiatieven verder te brengen en groter te maken. Een goed functionerende tweedehandsmarkt is cruciaal om camperen bereikbaar te hebben voor velen, maar ook om de doorstroom naar meer duurzame campers aan te jagen. Samen met de NKC kunnen we onze doelen nog beter bereiken en ook het inspirerende event van het Nationaal Camperweekend verder ontwikkelen’.

Stan Stolwerk, directeur/bestuurder van de NKC, is blij met de nieuwe samenwerking: ‘Samen maken we het plezier van camperen nog beter bereikbaar. Nieuwe en bestaande liefhebbers van camperen kunnen via de belangrijke 2e handsmarkt hun hobby op een betaalbare manier invullen. Ook het Nationaal Camperweekend is een mooi initiatief om camperen onder de aandacht te brengen en nog meer mensen warm te maken voor deze vorm van recreëren’.