Camper wordt steeds populairder

Het aantal kampeerwagens is de laatste jaren fors toegenomen. Inmiddels rijden er ruim 90.000 campers rond in ons land, zes jaar geleden waren dat er 60.000. Tientallen camperliefhebbers komen dit weekend bijeen in Appeltern.

Camperplaats Appeltern Omroep GDL

Camperliefhebbers in Appeltern

Het is een weekend voor camperbezitters die de afgelopen anderhalf jaar lid geworden zijn van de Camper Club Nederland. Volgens de club zullen hun leden niet zo snel op een camping te vinden zijn. 'Vrijheid, blijheid' staat voor hen voorop.

Ook het aantal camperplaatsen, plekken waar met een camper overnacht mag worden, neemt toe. Zo is er deze week in Westervoort nog een geopend. Gelderland telt inmiddels zeker 160 camperplaatsen en campings waar reizigers met hun kampeerwagen kunnen staan.

Camper geeft gevoel van vrijheid

De grootste camperclub van Nederland, de Nederlandse Kampeerautoclub (NKC), krijgt ook steeds meer leden. Bijna 40 procent van hen overnacht het liefst op een camperplaats. Dat blijkt uit een onderzoek van de NKC uit 2013. 'Zij accepteren het ontbreken, of slechts in beperkte mate aanwezig zijn, van faciliteiten. Het gevoel van ultieme vrijheid is veelal overheersend', aldus de onderzoekers. Ruim 50 procent geeft de voorkeur aan een camping, waarbij vooral de faciliteiten en de veiligheid gewaardeerd wordt. De resterende 10 procent van de leden heeft geen specifieke voorkeur.

De verwachting is dat het aantal 'camperaars' de komende jaren blijft toenemen.

Bron: Omroep Gelderland