NKC Camperrijvaardigheidstraining Dordrecht


De NKC Camperrijvaardigheidstraining heeft de NKC samen met de Bovag ontwikkeld. Wie het camperrijvaardigheidsbewijs heeft gehaald, krijgt gedurende 5 jaar 10 procent korting op zijn NKC Camperverzekering. Uniek ledenvoordeel!

Dit geldt zowel voor bestaande als voor nieuw afgesloten NKC Camperverzekeringen. Kijk hier voor de voorwaarden van deze ledenactie.

De zeer uitgebreide training bestaat uit:

 • Rijvaardigheidstraining
 • Antislip-informatie en tips
 • Ogentest
 • Reactietest
 • Verkeerstest
 • Manoeuvreren
 • Schadepreventie

Voorafgaand aan de training volg je een theorietest via een online leeromgeving. 

Tijdens de training ligt de focus op: inparkeren, draaicirkel, breedte en hoogte inschatten (takken en bruggen), belading, onderhoud/banden, werking technologie (sensoren), preventie hagelschade, instructie door partner aan bestuurder m.b.t. aanwijzingen bij bijv. achteruit inparkeren, obstakels ontwijken, stopproef, slalom, bocht voor- en achteruit en afstand bewaren.

Let op: deze training is bedoeld voor een camper met 1 of 2 personen (bestuurder en bijrijder), waarbij alleen de bestuurder op die dag het praktijkgedeelte kan volgen. De bestuurder ontvangt na slagen het rijvaardigheidsbewijs. De bijrijder heeft tevens een belangrijke rol gedurende het praktijkgedeelte bij het geven van aanwijzingen.

Thema: Leren en Informeren

Aanmelden

Datum
zaterdag 1 juni 2019
Locatie
Verkeersschool Wierks, Dordrecht
Code
2019-907
Kosten leden
€ 189,- (eigen camper met 1 of 2 personen). Als extra ledenvoordeel gelden ook scherpe tarieven voor een 'opfrisuur' (binnen 6 maanden na de training) van € 55,- en een herkansingsuur (binnen 6 maanden na de training) van slechts € 30,-. De normale prijs is € 62,50.
Kosten niet-leden
 € 226,80 (eigen camper met 1 of 2 personen)
Inbegrepen
vier uur individuele campertraining (dagindeling volgt), NKC Camperrijvaardigheidsbewijs voor hoofddeelnemer, koffie/thee, lunch
Max. aantal equipes
40 (twee groepen van 20)
Informatie
evenementen@nkc.nl
  

Binnenkort


 • Historisch West-Friesland

  t/m

  Tijdens dit weekend maak je kennis met de historie en het landschap van West-Friesland.

 • Campershow in Leek

  t/m

  Waar de één echt op zoek is naar een nieuwe occasion, snuffelt de ander even rond ter inspiratie of is gewoon een liefhebber van campers.

 • Havendag Gorinchem & Slot Loevestein

  t/m

  Twee evenementen beleven in één weekend, wie wil dat nu niet? Op zaterdag de Havendag van Gorinchem: een bruisende dag met veel boten, live muziek en de drakenbootrace.

Terug naar agenda