NKC-weegdag in Haren groot succes


De weegdag in het kader van de veiligheidscampagne Weet wat je weegt van de NKC in het Groningse Haren was een groot succes. Er zijn vandaag meer dan honderdvijftig campers op de weegschaal gegaan.

 
De NKC is de campagne Weet wat je weegt gestart om dat uit een peiling onder bezoekers van nkc.nl bleek dat 20 procent zijn camper nog nooit heeft gewogen en dat 25 procent wel eens met een te zware camper op pad is geweest. “Van die cijfers zijn we geschrokken”, vertelt NKC-directeur Stan Stolwerk. Dit is een zaak van verkeersveiligheid, waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen.” Overbelading kan namelijk tot onveilige situaties op de weg leiden: de rijstabiliteit wordt minder en de remweg een stuk langer. “Als je weet wat je weegt, kun je daar op anticiperen. Vandaar de campagne”, aldus Stolwerk.

Weegresultaten campers

Vanaf 11:00 werden campers gewogen op de P+R in Haren. Het was druk, maar omdat het een groot terrein is, verliep het wegen soepel. Van de vandaag gewogen campers, was de helft te zwaar. Acht campers waren zelfs meer dan 300 kilogram te zwaar beladen, met een uitschieter van 480 kilogram overgewicht. De meeste camperaars waren zich ervan bewust dat ze iets te zwaar beladen zijn. Velen konden zich ook direct bedenken hoe ze het overgewicht kunnen aanpakken. Ze kwamen zelf al met oplossingen als: minder water en brandstof mee, vuilwater legen voor vertrek, gidsen en boodschappen thuislaten. Een stel is nog een keer komen wegen nadat ze de fietsen en andere zware spullen naar huis hadden gebracht. De deelnemers waren erg positief over de campagne. “Goed dat de NKC dit doet. Fijn ook dat ze in het Noorden komen wegen”, aldus een camperaar ter plaatse.

Weegdagen

De NKC-weegdag in Haren was de tweede van een vijftal momenten waarop camperaars gratis hun camper kunnen laten wegen. De volgende dagen zijn op:

• 8 juni in Den Bosch

• 15 juni in Westzaan

• 6 juli in Amersfoort

Kijk voor meer informatie op www.nkc.nl/weetwatjeweegt.

Reacties


Zeker een goed initiatief! Maar wanneer is het ZUIDEN aan de beurt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toch eens een vraag, na wegen bleek de camper 40 kg te zwaar te zijn, zou je daar een dikke boete voor krijgen? Natuurlijk is de camper 40 kg te laten afvallen zo gebeurd, maar als je toch al om het max gewicht zit (in dit geval 3100kg) is natuurlijk weer een beetje aankomen met proviant en de souvenirs zomaar denkbaar..
dat zal niet veel uithalen Jan, want de meeste campers mogen maar maximaal technisch 3500, dus dan ben je nog te zwaar. Gewoon C doen en een wagen kopen die technisch meer mag.
Peter
Het was zeker een succes de Katie " weet wat je weegt". N K C heel goed initiatief...
En de leuke attentie hiervoor onze dank. Leuk om lid te zijn hè.
NU LEES IK DAT ER TOCH CAMPERS ZIJN DIE EEN KLEINE 300 KG TE ZWAAR ZIJN EEN TIP........
Zou de NKC zich hard kunnen maken dat je rijbewijs B geschikt is niet voor 3500 kg maar voor 3800kg . In Duitsland is dat ook en we zitten toch in 1 Europa?
Ik juich het toe en denk velen met mij.
Met vr gr Jan.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht