Belgische buscamper van het jaar: Globe-Traveller XS


De verkiezing van de buscamper van het jaar in België kent twee categorieën: beneden de 45.000 euro en erboven. Op de beurs Mobicar in Brussel werd bekendgemaakt dat de Poolse Globe-Traveller XS in de laatste categorie de prijs in de wacht heeft gesleept.


De Globe-Traveller wordt standaard gebouwd op Fiat, maar is ook leverbaar met een Peugeot als basis. De wagen ziet er anders uit dan alle andere, want hij heeft aan de achterkant geen deuren, maar een achterwand uit één stuk van gfk, met daarin de klep naar de garage onder het bed. Deze wand zorgt ervoor dat het interieur tien centimeter langer is dan normaal.

Slimme ruimteoplossingen

Achterin heeft de XS een Frans bed. Tussen slaap- en woongedeelte zit een schuifdeur. In het extra verhoogde dak boven de cabine is nog een uitschuifbaar kinderbed van 187 bij 137 centimeter. Zo heeft de wagen vier slaapplaatsen. Er zijn ook vier zitplaatsen met gordel, waarvan twee voorzien van Isofix-bevestiging voor kinderzitjes. Dealer voor Nederland is Raema Campers & Caravans uit Nederweert. De winnaar in België is in Nederland leverbaar vanaf 69.309 euro.

Reacties


Wat betreft de niet altijd ideale schuifdeur in veel buscampers. Kan ik melden dat een aantal jaren geleden in Düsseldorf een Duits bedrijf stond die een prachtige oplossing had: een dichte schuifdeur die vast was gezet, met daarin een kleine draaideur. De naam van deze firma was Knobloch reisemobile. Als je zoekt onder deze naam komen er meerdere foto’s met deze deur te voorschijn. Echter het bedrijf zelf kan ik niet meer vinden, misschien overgenomen.
Misschien kan een andere “speurneus” hier nog wat mee.
Succes Herman Kamerbeek
Ik denk, beste Fredo, dat het vervangen van de schuifdeur een hele kostbare zaak gaat worden. Buiten de vraag of FCA Sevel ze wel wil leveren zonder schuifdeur of met 2 dichte wanden.
En, als die 95 cm 1115 cm wordt dan komt wel het bed hoger te staan en is dat gaat ten koste van alle ruimte daarboven.
Ziet er overigens best gelikt uit dit Poolse product.
ik heb 2 modellen op de beurs in Utrecht in september bekeken. dit merk viel mij al op vanwege de winterhardheid en prijzen in Finland en Zweden. en een bedlengte van 205 cm. bij bepaalde modellen. fietsenrek hoog achter op wordt tegen meerprijs gewoon geleverd. Op isolatiegebied en bouwwijze ook top. en tijdens gesprek bleek ook dat persoonlijke aanpassingen binnen grenzen mogelijk is. zodat vouwfietsen wel achter in geplaatst kunnen worden. goedkoop zijn ze zeker niet, maar alle materialen overtuigen in kwaliteit. wij rijden zelf ook in onze 2e buscamper, Ford Nuggert van Westfalia. Maar kijkend naar de winterhardheid is Globe Traveller duidelijk in zijn voordeel.
Geweldig die achterklep, jammer van de hoogte dat deze 90 cm is zobegrijpen wij. Bij hoogte 115 cm passen er normalen fietsen in, zou een plus zijn voor veel mensen denken wij. Wij kijken met een schuinoog naar buscampers, wij hebben nu een intergraal camper van 6,40 meter met xxl garage. Wat ons weerhoudt om een buscamper te kopen is de onhandige schuifdeur, die bovendien veel geluidsoverlast geeft. Hopelijk komt hier ook een oplossing voor, zou voor ons de oplossing zijn.
Met vriendelijke groet Fredo van Noordenburg

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht