Tolpoortjes Frankrijk verdwijnen


De Franse overheid wil tolpoortjes vervangen door een automatisch systeem, zoals in Portugal of Noorwegen. Weggebruikers hebben een tolkastje nodig of moeten zich online registreren.

Tolpoortjes in Frankrijk

Rijdend betalen

Tolpoortjes zorgen voor opstoppingen, vertraging en extra milieuvervuiling. Het verkeer vlotter door laten stromen heeft dus veel voordelen. Door tolpoortjes te vervangen door télépéage-systemen kunnen weggebruikers betalen terwijl ze gewoon rijden. In Portugal en Noorwegen gaat het al op deze manier. De weggebruikers worden geidentificeerd via een tolkastje, via online geregistreerde contactgegevens, met een vignet of met een prepaid-kaartsysteem.

Omdat het risico op zwartrijders groter is met dit nieuwe tolsysteem, verwacht men dat de boetes flink hoger worden. Het is nog niet bekend wanneer Frankrijk dit nieuwe systeem invoert.

Reacties


Op zich een vooruit-gang, echter ik rijd met een Frankia alkoof camper en die is 2,95 meter hoog. Wordt veelal aangeslagen voor Cat.3 de hoogtemeters staan altijd in hun voordeel afgesteld. .Dus ik moet dan de intercom gebruiken om te vertellen dat ik Cat. 2 moet rijden dan wordt het systeem terugesteld naar 2. Gezamelijke gewicht is 3500 kg.
Hoe regel ik dat in de toekomst ? Het verschil in geld is behoorlijk.
Gr Ben Bouman.
In Noorwegen geen registratie, gewoon via kenteken rekening gehad.
Kom op mensen. Die tolbadge koop je gewoon bij de ANWB. Ik gebruik hem al zo'n 15 jaar denk ik. Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. € 21,95, voor niet-leden 23,95.
Helemaal met van Rijswijk eens. Dit soort maatregelen vereist een allerte "vereniging".
Mogelijk een mooie dienstverlening van de NKC naar de leden om het vignet /prepaid kaart tegen een gunstig tarief voor hen te regelen.???

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht