Pössl, Adria en Carthago Kampeerauto van het jaar


Het Nederlandse camperpubliek heeft modellen van Pössl, Adria en Carthago verkozen tot NKC Kampeerauto van het jaar 2018, in de categorieën buscamper, halfintegraal en integraal. Dat is vandaag bekendgemaakt op de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden.

Dit jaar heeft een vakjury de voorselectie voor de verkiezing gedaan en het publiek kon via internet en tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zijn stem uitbrengen.  

Buscamper

In de categorie buscamper was de Pössl Summit 600 Plus het populairst. De camper biedt veel bewegingsvrijheid door een afgerond keukenblok, een flexibele tafel en een toiletruimte die middels een draaibare wand gemakkelijk verandert in een doucheruimte.

Halfintegraal

In de categorie halfintegraal gingen de meeste stemmen naar de Adria Coral 600 SL Axess. Onder het vernieuwde glooiende dak is meer stahoogte en dankzij het skyline-design met twee grote dakramen is er veel daglicht.

Integraal

De Carthago C-Compactline I 138 was de populairste camper in de categorie integraal. Het is een verrassend ruime camper, ondanks de beperkte buitenmaten. De integraal heeft een vlakke vloer met veel bergruimte in de dubbele bodem, veel kastruimte en een garage.

Alle winaars op het podium


De drie categoriewinnaars zijn tot en met dinsdag 23 januari te zien op de Caravana in het WTC te Leeuwarden, op het erepodium (3025) achter de NKC-stand (3020). Ook komen de winnaars uitgebreid aan bod in de rubriek Signalement in de komende nummers van het magazine Kampeerauto.

Reacties


De beste camper is natuurlijk die waar je jezelf helemaal lekker mee op reis vindt gaan, of deze nu oud, nieuw, groot of klein is. Ook moet het moet het kampeergevoel nog een beetje aanwezig zijn, vinden wij. Onze voorkeur gaat uit naar een zo compact mogelijke buscamper, we rijden nu in een Peugeot boxer ingebouwd door Tasmancampers. Maar dePössl Summit 600 Plus is natuurlijk een prachtige complete en compacte camper.
Je eigen keuze is de beste en alles wat wordt gekozen is misschien niet je smaak.
Als ik hierboven vermeldde reacties lees, proef ik wat afgunst.
We willen toch niet bij de tijd stil blijven staan.
Ieder zijn zin.
Wat een zeurvolk zeg!
Gave campers zeg er is dus zeker genoeg om naar uit te kijken
En grappig dat sommige nkc ers dan nog kunnen mopperen
Deze info is mosterd na de maaltijd.
De mijne is van 1983 ik heb nog geen gezelliger dan onze gezien.Heb de hele beurs afgestruind.Alles met led licht in elk hoekje van de camper doet zeer aan de ogen...Klasse van de NKC voor het lekker bakje koffie..
Wat lekker belangrijk als je zelf een camper hebt waar je reuze tevreden mee bent.
Een echte camperaar maakt zich niet zo druk
Bij ons hetzelfde als hierboven beschreven!!!!!!!!!!!!!
Ja jammer, te laat.
^ Exact! Dat was ook mijn eerste gedachte. Missertje...
Wat gek! Nou ben ik al jaren nkc lid, waarom krijg ik nou een mail gedateerd 18 januari op 25 januari in de mailbox met info waar de kampeerauto’s van het jaar te zien zijn en waar dat de 23e al afloopt. Lekker op tijd!

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht