NKC tekent voor duurzaamheid


Met het zetten van een handtekening op een bijeenkomst op de Nederlandse ambassade in Wenen is de NKC officieel toegetreden tot de PIB (Partners for international business), een club die zich richt op duurzaamheid.

De organisatie ontwikkelt en deelt kennis over onder meer nieuwe mobiliteit en energie, carsharing, autonoom rijden, zwaar transport en toerisme.

Bewustwording

“Aansluiting bij dit platform past bij de doelstellingen van de NKC op het gebied van duurzaamheid”, zegt manager verenigingszaken Marretje Jelmersma van de NKC, die het document tekende. “Als NKC willen we onder camperaars bewustwording op gang brengen rond duurzaamheid en we streven naar een kleinere ecologisch voetafdruk van de camper.”

Relevante partners

De samenwerking betekent onder meer dat de NKC makkelijker in contact komt met relevante partners en daarmee kennis kan delen. Zo kan de NKC een rol spelen in de samenwerking tussen Oostenrijk en Nederland bij het bevorderen van het groene toerisme. “Met het zetten van deze handtekening hopen we door samenwerking en kennisdeling een steentje bij te dragen aan het behoud van de leefbaarheid van onze planeet”, zegt Jelmersma.

 

Reacties


Ik zou mijn kaarten zetten op waterstof.
De huidige elektrische auto's hebben een veel te kleine range en oplaadtijd. Ook voor de complete life-cycle is electrisch rijden meer vervuilend dat de huidige benzine/diesels.
In Duitsland zijn ze al veel verder met waterstof maar om de een of andere reden wordt dit in Nederland compleet genegeerd.
Alex Engels
Je zou kunnen stellen met meer camperaars het sterk vervuilende vliegverkeer te kunnen verminderen. Dan wel op termijn met campers op elektra of waterstof. Wellicht mee te nemen in de campagne.
Ruud Serlé

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht