Groot deel camperaars kookt in de camper


Ruim 80 procent van de camperaars kookt de hoofdmaaltijd in de camper wanneer zij daarmee op reis zijn. Gemiddeld koken ze vijf keer per week in de camper.


Wanneer camperaars niet in de camper koken, gaan zij soms uit eten (80 procent), halen wel eens eten af (22 procent) of eten ze bij vrienden (5 procent). Buiten koken met een barbecue of skottelbraai doet 13 procent wel eens. Dat blijkt uit een onderzoek onder bezoekers van www.nkc.nl.

Waterkoker en barbecue

De camperaar heeft beschikking over diverse soorten apparatuur. Driekwart van de campers heeft een driepitskookplaat, 82 procent heeft een koelkast en 68 procent heeft een vriezer of vriesvak. Een derde heeft een oven in de camper. Ook een waterkoker (61 procent), koffiezetapparaat (50 procent) en een barbecue (39 procent) ontbreken vaak niet.

Specerijen en aardappels

De top 3 van ingrediënten die vanuit huis mee gaan op campertrip zijn specerijen (47 procent), aardappels (27 procent) en verschillende soorten pasta (24 procent). Met de antwoorden op de vraag wat camperaars het liefste eten als zij op reis zijn is onderstaande top 8 ontstaan.

Top 8 favoriete maaltijden in camper

  1. Pasta
  2. Aardappels met groente/sla en vlees/vis
  3. Rijstgerecht
  4. Eenpansgerechten
  5. Lokale gerechten
  6. Nasi/bami
  7. Soep
  8. Barbecue

Reacties


Bedankt voor de tip, C.G.J. Zeeuwen. We hebben het na uw reactie meteen aangepast.
Ik heb ook geen 3 pf 4 pitten nodig maar het zat er al in En wat je zeg al om 17:00u de camper in dat vind ik ook zo jammer , weer of geen weer ik ben ook liever buiten als we met de camper weg zijn anders kan ik net zo goed thuis blijven
Wat moet je in vredesnaam met 3 of 4 pitten !! 2 is toch meer als zat . wij gebruiken er altijd maar 1 . bij ons gaat altijd ( zomer en winter) de BBQ ( Cobb ) aan . Wij leven ook meer buiten dan binnen de camper . wat ik zo jammer vind is dat de meeste camperaars om 17.00 uur naar binnen gaan , koken , schotel omhoog , TV kijken en verder zie je ze niet meer buiten ! wat is er nu mooier dan buiten koken en genieten van de avondlucht en de sterren hemel .
Ik lees toch driepitskookplaat in het verhaal beste Zeeuwen. Ik heb geen camper van € 400.000 maar wel een vierpitskookplaat en die zat er al in en is net zo oud als de camper. E de Boom
U schrijft: "Driekwart van de campers heeft een VIERpitskookplaat."
Is dat geen vergissing? Zelfs kampeerauto's van 400.000 Euro, zoals de Morelo, hebben "maar" drie pitten.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht