Hymer B SL op licht en stijf chassis


De nieuwe Hymer B SL is de bredere versie van de Hymer B DL, die eerder dit jaar op de markt kwam. Het familiegezicht aan de voorkant was eerder al te zien bij de nieuwe Exsis. Bijzonder is de opbouwmethode Pual 2.0, waarbij het plaatwerk aan twee kanten is voorzien van aluminium. Ook het chassis is nieuw: het is een super lichtgewicht chassis (SLC). Hymer en AL-KO hebben dit samen ontwikkeld. Dit maakt de camper lichter en stijver en het chassis biedt ook meer ruimte in de dubbele bodem.


De achterkant is van de kunststof GRP. Dat is eerder alleen toegepast bij de duurdere S-klasse van Hymer. De gasflessen trek je op een la naar buiten, net als bij de Exsis. De B SL mag tot aan 4.500 kilogram wegen en hij heeft vier tot vijf slaapplaatsen. Aan beide kanten heeft de garage grote luiken. Veel ramen en een panoramisch dakraam laten veel daglicht binnen. De wagen biedt veel ruimte en bewegingsvrijheid. Behalve het model B SL 704 met enkele bedden is er ook de B SL 708 met een queensbed. De nieuwe Hymer B SL kost 112.140 euro en staat vanaf december bij de dealers.

 

Reacties


Prachtige camper. alleen moet je wel een camperrijbewijs of c1 hebben.

Meest actuele nieuwsberichten


 • De camperplaats in Sas van Gent

  Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

  In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

 • Crosscamp lanceert compacte buscamper

  Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

 • Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

  Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Naar nieuwsoverzicht