Update voor de Frankia I640-SD


Frankia heeft de integraal I640-SD een update gegeven voor het komende seizoen. De camper valt op door zijn indeling, waarbij heel veel camper is gepropt op een lengte van slechts 6,46 meter.

Helemaal achterin over de gehele breedte van de camper is de ruime badkamer, met aan de ene kant de douche en aan de andere de wastafel en het toilet. Dat is een van de redenen dat dit model het beste verkoopt in Engeland: daar is men dol op grote badkamers.

Enorme rondzit

Niet alleen de badkamer is groot, ook de rondzit is enorm. Dat kan omdat de I640-SD boven deze rondzit een hefbed heeft. Er gaat dus geen ruimte verloren aan een vast bed. En dat zie je in alles terug. Met het hefbed omlaag kun je de zithoek voor een deel gewoon blijven gebruiken. De reizigers hoeven dus niet tegelijk naar bed. De dubbele bodem biedt veel bergruimte.


De camper op basis van Fiat is 2,30 meter breed en 3,02 meter hoog. De stahoogte binnen is 1,98 meter. Het leeggewicht is 3.170 kilogram. Met een maximaal toegestane massa van 3.850 kilogram is wel minimaal het C1-rijbewijs vereist. De camper is leverbaar vanaf zo’n 95.000 euro.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht