Campers welkom tijdens Ribs en Blues

Bezoekers van het Ribs en Blues festival in Raalte kunnen dit jaar wederom hun camper stallen op de parkeerplaats van de Leeren Lampe. Hiermee komt de gemeente Raalte tegemoet aan het verzoek van de organisatie van het muziekfestival.

Op Het Ribs Blues Festival 24 Topacts

De tijdelijke camperplaats is twee jaar geleden als proef begonnen, waarbij camperaars tijdens een groot evenement kunnen overnachten op het terrein van de Leeren Lampe. Verschillende campingeigenaren ervoeren dit echter als concurrerend en uitten hun bezwaren bij de gemeente. Na hun voorstel om zelf camperplekken aan te bieden en voor pendelvervoer tussen camping en evenemententerrein te zorgen ging het gemeentebestuur praten met alle campings in Raalte.

Op basis van deze gesprekken concludeert het college van burgemeester en wethouders dat het niet concurrerend tegenover bestaande campings is als 'op beperkte locaties gedurende een beperkte periode' camperplaatsen worden toegestaan. "De doelgroep is niet groot en zal niet snel gebruik maken van een reguliere camping", aldus B en W tegenover De Stentor. “Wij zien camperplaatsen als versterking van evenementen die belangrijke toeristische trekkers zijn voor de gemeente Raalte.”

Toch geldt het voortzetten van de proef alleen voor 2017. Op basis van nieuw gemeentelijk beleid rond recreatie en toerisme dat nu wordt opgesteld, wordt besloten hoe de komende jaren wordt omgegaan met deze camperplaatsen.

Het Ribs en Blues festival vindt plaats van 3 tot en met 5 juni.