Stedentrips met de camper


Bijna de helft van alle camperaars (46 procent) maakt regelmatig stedentrips met de camper. Dat blijkt uit een poll op de website van de NKC.

Overnachten

De populairste periode om op stedentrip te gaan met de camper is de lente, met 84 procent. Gevolgd door de herfst met 76 procent. De zomer (45 procent) en de winter (20 procent) zijn minder in trek. Overnachten tijdens een stedentrip doet 41 procent van de camperaars op een camperplaats aan de rand van de stad, 26 procent slaapt op een camperplaats in de stad, 24 procent verblijft op een camping aan de rand van de stad, 7 procent overnacht op een camping in de stad en 3 procent zoekt een andere slaapplek.

Men gaat vooral op stedentrip om een lokale bezienswaardigheid te bezoeken, te winkelen of een museum te bezoeken. Lokale evenementen en festivals zijn ook populair. Een stedentrip duurt gemiddeld 3,6 dagen.

 

Top 10 laatste bezochte steden                                    
Top 10 steden op de planning     
1. Amsterdam 1. Berlijn
2. Berlijn 2. Maastricht
3. Maastricht 3. Amsterdam

4. Deventer

4. Praag

5. Parijs

5. Rotterdam 

6. Brugge

6. Parijs 

7. Groningen

7. Barcelona 

8. Dresden

8. Leeuwarden 

9. Valencia

9. Antwerpen

10. Wenen

10. Dordrecht

Reacties


Leuk dat Leeuwarden-Fryslân 2018 in de planning staat als top 10 camper bestemming. Camperplaats Leeuwarden ontvangt graag het hele jaar camperaars en geeft tips over de leuke bezienswaardigheden en evenementen. Voor het programma zie www.2018.nl Bekijk onze website; www.camperplaatsleeuwarden.nl

Graag tot ziens in 2018 bij Camperplaats Leeuwarden!
Berlijn Wenen en Dresden zijn prachtig met herkenbare historie
Ook leuk: Keulen.
Staan wij nu op dit moment.
Prima camperplaats aan de Rijn, 3 km fietsen of met de U-Bahn naar de stad. Geweldige kerstsfeer met 5 kerstamrkten in de stad.
Valentia .Een prachtige stad.Minstens 4 dagen
Wenen ?
Ook de moeite : Sarajevo, Zagreb, Ljubljana, Skopje, Belgrado, Boedapest, Bratislava, Warschau, Krakau, Breslau,

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht