Bezig met laden

Reserveband of niet?

720 keer bekeken
  • Delen

ivm het gewicht van onze Camper, denk ik er over mijn reserve band thuis te laten. wat is jullie mening?

 

 


Beste Spithorst, Ik zou een andere gewichtsbesparing zoeken. Heb vorig jaar lekke band gehad toen ik wilde wergrijden van een camping in Spanje. Met hulp van andere camperaars (waarvoor dank,  ik had mijn pols gebroken), het reservewiel kunnen plaatsen. Bij een Europ bandenflilaal de lekke band laten maken. Was hierdoor met slechts 1 uur vertraging weer op pad en de kosten voor reparatie waren slechts € 35,00. Als je moet worden weggesleept of er moet iemand voor komen rijden ben je een veelvoud kwijt. Ik zou me hulpeloos voelen zonder reservewiel. Ik hoop echter dat u noooit een lekke band zult krijgen en vele prettige km's met uw camper beleeft. Met vriendelijke groet Jelle

 

Een reservewiel weegt ongeveer 28 kg ( 225 x 65 16 inc ) , maar ik zal hem wel meenemen . ook onderweg nodig gehad , mijn band was na 30.000 km 5 jaar carcas defekt nog niet geklap en dat was op een zondag in nl , en dan een servicedienst oproepen gaat wel wat kosten .

Gedurende de meer dan 30 jaar dat ik camper heb ik 4 maal een lekke band/ klapband gehad. 3 maal in het buitenland. 1 in engelqnd op weg naar de boot en 1 maal in Polen vlak voor de grens naaar Litouwen. de derde gebeurde in NL op pad naar een bruiloft. Omdat ik  een reservewiel//band heb,kon ik alle keren zonder problemen, mat een kleine vertraging doorrijden. Ik heb wel een extra krik bij me om naast de standaard krik om de auto te liften ,de extra krik onder de as te plaatsen en zo het wiel volledig van de grond te krijgen en wisselen extra makkelijk te maken. Daarnaast een goed passende kruissleutel om de wielmoeren los en vast te draaien. Het verwisselen kost ongeveer een half uurtje maar voor mij een gegronde reden om nooit zobder reservewiel op pad te gaan. Spuitbussen helpen echt niet meer bij een klapband. 

Allemaal erg bedankt, ik laat de Band er .Mooi onder hangen.

Ik heb een reservewiel voor fiat camper te koop

Bandenmaat 215 70 R15 loadindex 118  merk continental
 de band heeft nog 5 mm

tel: 06 30004630

 

Log in om te reageren.