Bezig met laden

Waarom een rijvaardigheidstraining voor bus campers?

364 keer bekeken
  • Delen

 

Om in aanmerking te komen voor de 10% premie korting op de NKC camper verzekering wordt een rijvaardigheidstraining bij een rijschool verreist. Voor de grotere campers die veelal alleen tijdens vakanties gebruikt worden, klinkt dat wel logisch. Voor bus campers die lager zijn dan 2 meter en korter dan 6 meter vind ik dat helemaal niet een logische voorwaarde. Deze bus campers hebben de afmetingen en rijgedrag van reguliere personen auto’s en de z.g. bedrijfsbusjes. 

Waarom dan voor dergelijke busjes die dan toevallig ook nog camper heten dan een aanvullende rijvaardigheidstraining?  Waarom is rijbewijs B niet voldoende? Wat zit hier achter? Waarom wordt dit verreist? Mijn voorstel aan de NKC is om de 10% korting op de verzekeringspremie onvoorwaardelijk te maken voor bus campers. Dit voorstel is door de directie afgewezen.

Het is mij niet duidelijk geworden na veel discussie met medewerkers van de NKC waarom niet. Het argument dat ik hoor is dat het om een camper gaat waarbij de risico’s even groot zijn als bij de grote campers.  Dus het rijden met een bus camper is net zo moeilijk als met een grote camper en daarom de voorwaarde van een extra training.   Het gaat om de rijvaardigheid en rijervaring in een busje dat veelal veel meer wordt gebruikt en niet om de verzekering.

Via deze oproep zou ik graag in contact komen met andere NKC leden van de (kleinere) bus campers om te horen hoe zij tegen deze training aankijken. Ervaart u de training als nuttig of overbodig voor dit type “camper”?   

Reacties graag naar Marten Wesselius, e-mail coendershof@gmail.com

 


Elke vorm van rijvaardigheidstraining is nuttig, ongeacht het voertuig.
Heb door de jaren heen verschillende trainingen gehad met motor, auto en camper, altijd wat opgestoken en niet exclusief voor het betreffende voertuig.
Tevens is het vrij normaal de korting te geven na het volgen van een rijvaardigheidstraining, dit gebeurt ook bij bv. motorverzekeringen.

 

 

 

Dubbel; forum is nog steeds stuk...

 

 

 

Log in om te reageren.