Bezig met laden

Criteria Solo en afmelding1

1632 keer bekeken
  • Delen

Gezien de ontwikkelingen betreffende de sologroep stel ik voor het criterium van sololidmaatschap te wijzigen en dat ook tot uiting te laten komen in alle publicaties.

Zo staat op https://www.nkc.nl/nkc/over/solo/  "Solo is er speciaal voor alleengaande NKC'ers met een camper."

Nu ben ik een alleengaande NKC'er maar niet single. Wel alleen reizend dus. Met het vorige bestuur heb ik hierover uitvoerig gecommuniceerd en viel ik in de doelgroep. Het huidige bestuur denkt daar blijkbaar anders over.

Bij deze meld ik me dus af als Solo.

 

Aanpassing na bericht:

 

Nee het vorige bestuur is er niet onduidelijk over geweest. Er was duidelijk geschreven dat de doelgroep voor alleen reizenden was en niet voor alleen singles. Het is namelijk verrekte lastig om als alleen reizende aansluiting te vinden bij stellen. Het huidige bestuur maakt ervan dat de club alleen bedoelt is voor mensen die een partner verloren hebben. Blijft dat jarenlang opgebouwde vriendschappen afgekapt moeten worden omdat iemand een partner heeft gevonden. Waanzin en kortzichtig in mijn ogen.

 

De suggestie dat het weten hoe en waarom een club is gestart heeft niets te maken met het nemen van een juiste beslissing. De beslissing is ingegeven door het niet meer welkom zijn in een club. Weer het gevoel dierbaren te verliezen en alleen te moeten reizen.

 

Wat betreft de anonimiteit: Ik ging ervan uit dat er automatisch een link naar de ledenlijst was. Je kan namelijk niet anoniem een onderwerp starten.

Frits


Jammer dat de vorige solo leiding onvoldoende duidelijk is geweest.

Als je begrijpt 'hoe' en 'waarom' de Sologroep in het leven is geroepen, heb je de juiste beslissing genomen! 

P.S. waarom is je bericht zo anoniem?

Groet, Henry

Beste Frits,

Jammer dat je het nog steeds niet snapt.

Natuurlijk mag je met al die solo's die je kent, contact blijven houden. Dat bepaal JIJ zelf en niemand anders! Bovendien, als jij met een of meer solo's individueel reisafspraken maakt is dat geweldig. De solo's zijn, door welke oorzaak ook, alleen komen te staan. Daar hebben we niet voor gekozen! En om niet alleen te hoeven reizen en het gemis van een partner te compenseren, is dit vangnet ontstaan. Hier zoeken wij contact met elkaar en hopen een reismaatje te vinden. Jij hebt er zelf voor gekozen om alleen te reizen. Dat is een totaal andere situatie, met name emotioneel!

Groet, Henry

 

 

 

 

Maar, ik ben het geheel met je eens dat de beschrijving aangepast en communicatie hierover verbeterd moet worden.

Groet, Henry

Beste Henry,

Je stelt dat ik het niet begrijp. Ik begrijp wel degelijk wat je wil zeggen maar jij blijkbaar niet hoe ik erin sta. Ook ik kies er niet voor uit vrije wil alleen te reizen.

Helaas blijf jij erg hangen aan het weduwnaar zijn maar dat is niet de enige manier om gedwongen alleen te reizen. Het zou Solo erg prijzen als ze ook openstaan voor andere alleenreizenden (en wat mij betreft ook voor wel zelf gekozen) of de naam te veranderen in een groep voor alleen weduwen en weduwnaars.

Ik ben niet solo en ook geen single, maar ik begijp als buitenstaander nu dat je  wel solo kan zijn, maar dan niet single mag wezen, want solo's hebben een echte oorzaak om solo te zijn, en een single heeft die niet. En dat is niet eerlijk voor de solo, lijkt het. Dus geen single bij de solo. Dat geeft scheve gezichten, blijkbaar. Je bent allemaal wel solo, maar je  zit niet in hetzelfde schuitje. Waarin een grote club al niet klein kan zijn. Of heel onduidelijk. En nog wel onder de vlag van de NKC. En daar ben ik dan wel lid van. Dus gaat deze discussie ook mij aan.  F. de Kok

 

 

 

 

Deze discussie is op Facebook ook al uitgemolken. Het is volgens mij vrij simpel. Je hebt een camper en bent lid van de NKC. Je hebt geen partner, bent bijvoorbeeld weduwe/weduwnaar, gescheiden of gewoon vrijgezel. Een enkeling heeft een partner die langdurig en blijvend is opgenomen in een instelling. Als je een duurzame relatie aangaat al of niet met een andere Solo dan besluit je zelf op enig moment om je als Solo-lid af te melden. Wel zo netjes. En de vrienden die je bij de Solo's hebt gemaakt kun je gewoon privé blijven ontmoeten. Maar bij NKC Solo heb je niets meer te zoeken omdat je niet meer tot de doelgroep behoort.

In mijn ogen is het nog simpeler:

Mijn definitie van solo: Je hebt een camper ,bent lid van de NKC en je reist alleen.

De definitie die Margreet benoemt is single en dat is iets heeeeeeel anders.

Hoe moeilijk kan het zijn maar zoals Nugget1 ook al schreef: "Waarin een grote club al niet klein kan zijn"

 

ik begrijp er werkelijk geen ene moer van, als je alleen reist, reis je solo. Maar waarom zou je dan geen relatie mogen hebben? Mijn man blijft thuis, voelt voor hem veel fijner. Hij heeft ass. Dus dan mag ik me geen solo noemen omdat ik getrouwd ben? 

Hoi Willekke,

Wat je zeg: Ik begrijp er geen ene moer van. Idd reis je niet solo als je een partner hebt die om wat voor reden dan ook niet mee kan/wil reizen.

Het bestuur van solo is in mijn ogen erg kortzichtig in hun zienswijze. De club solo is alleen voor weduwen en weduwnaars. Stelletje zielepieten

Log in om te reageren.