Bezig met laden

Wifi in de camper via 4G (ooit 5G)

111 keer bekeken
  • Delen

Omdat op de meeste plekken duur betaald, gebrekkig of helemaal geen Wifi sigaal verkrijgbaar is, kies ik met de huidige roamingkosten binnen Europa voor internetten via 4G. Mijn smartphone gebruik ik als 'hotspot' zodat deze te benaderen is met iPad of laptop. 

Echter, niet op alle locaties in Europa is een even goed 3G/4G bereik waardoor het signaal binnen meestal compleet verdwijnt tot maximaal een E bereik. Hierdoor denk ik aan een 4G Wifi router met externe dakantenne. Dit soort materie is tegenwoordig goed betaalbaar. Simkaartje er in en je hebt je eigen Wifi. Volgens mij noemen ze deze techniek van zelf een mobiel en lokaal Wifi netwerkje opzetten "Mifi".

Wie kan adviseren in een goede 4G(5G) Wifi/Mifi router met externe antenne voor op een camper? Liefst met een korte of stompe waterbestendige antenne.

En qua simkaart en abonnement of Pre-paid twijfel ik ook nog. Immers is het gebruik maar enkele keren per jaar dus liefst geen maandelijkse kosten. Vanzeflsprekend kun je een tweede simkaart bij een bestaand telefoonabonnement aanvragen maar dan moet je bij gebruik eerst de telefoon uitzetten. Providers als KPN hebben tegenwoordig een Pre-paid "Onbeperkt Online" simkaart maar dat is alleen met een lage 128/64 kb/s down/upload snelheid.


Log in om te reageren.