Bezig met laden

storing Truma kachel

487 keer bekeken
  • Delen

in de draaiknop van mijn Truma combi 5/6 brandt continue een rood licht, niet knipperen dus. Op de boiler zelf branden de normale led-lichtjes en geen knipperende rode lampjes wat het geval zou moeten zijn bij een storing volgens de de handleiding. Al contact gehad met importeur in NL maar die weet het ook niet alleen dat er een storing is. De kachel doet het echter wel alleen kan je dus op de knop niet zien als bijv het water op temperatuur is (lichtje van geel naar uit). Ik heb het gas en de stroom er al een keer afgehaald maar dit heeft ook geen effect. Zodra je of het water wil verwarmen of de kachel aanzet gaat direct het rode licht branden. Heeft iemand hier ervaring mee en kan het rode licht kwaad?

 


Bij mij is dat het geval als er nog te weinig propaan in de LPG-fles zit. Maar dan doet de kachel het niet bij mij. En het lichtje op het paneel van de boiler zelf geeft ook kinpperend aan dat er een gasstoring is. Vreemd.

Dank je Sander. Jouw probleem en oplossing mbt niet volle gasfles heb ik ook eerder meegemaakt. Lampje nu knippert niet en gasfles is vol en zelf ook al omgeruild met een andere zonder resultaat

Stel je vraag eens op het Camperforum, daar heb je meer kans op antwoorden.

Kijk een en controleer de spanning naar de truma toe dat kanhet ook zijn,althans bij mij wel als de accu te zwak wordt.

Beste Joop, op het display staat dat de huishoudaccu nog max vol is, zeker als decanteren op stroom staat. Is dat dan niet voldoende en hoe kan ik de spanning naar de Truma controleren? Zoals gezegd; de kachel doet het wel normaal.

Beste optie is om de kachel te laten uitlezen bij en dealer.
Bij fouten kan de truma combi zich zelf vergrendelen om verdere schade te verkomen.

Groet Arnout.
 


 

Log in om te reageren.