Bezig met laden

SNIPE Flatsat antenne

345 keer bekeken
  • Delen

Heeft iemand al ervaring opgedaan met de ontvangst van Joyne tv via Eutelsat 9B met een Snipe antenne.

Op de beurs in Utrecht in oktober vertelde de mensen van Joyne mij dat het met een Snipe goed moest werken, dus heb ik toen een abonnement afgesloten.
Later kwam ik op de stand van Astrasat (de importeur van Snipe en Xsarius) en daar zeiden ze dat het waarschijnlijk niet zou werken. 
Ondanks die informatie heb ik het abonnement doorgezet. Ik ben met de SNIPE 1 antenne aan de slag gegaan om hem geschikt te maken voor Eutelsat.
Dat is gelukt, de Snipe vind de Eutelsat perfect. De eerste resultaten thuis waren bemoedigend. Toch kreeg ik regematig problemen met de ontvangst van de gecodeerde Joyne kanalen. Tot ik ondekt had dat condensvocht (dauw, tijdens koude avonden/nachten) op het antennenvlak de ontvangst verstoord of zelfs helemaal wegvalt. Zelfs een beetje vocht (fijne druppeltjes) is funest voor de ontvangst van de gecodeerde kanalen maar de FTA kanalen blijven haarscherp.  
Even met eeen wisser of doek de antenne droog maken en het probleem is (tijdelijk) opgelost. Merkwaardig dat 'normale' bewolking geen of nauwelijks negatieve invloed op de ontvangst heeft. Maar wel bij regen want dan blijft er ook water op het antennevlak 'plakken.
 

Wij zijn inmiddels al 7 weken in Spanje en hier (net onder Benidorm) hebben we in 98% van de tijd een probleemloze ontvangst, mits in voorkomende gevallen de dauw wordt afgedroogd. De beeldkwaliteit is erg goed.

Het vochtprobleem heb ik eerder bij Astra 1 en 3 nooit gehad, en ook bij de FTA zender van Eutelsat niet, kennelijk is de manier van uitzenden (coderen?) door Joyne toch afwijkend.
Helaas krijg ik van Joyne noch van mijn dealer een inhoudelijke reactie op mijn melding van dit probleem. Op de website van Joyne wordt gemeld dat ze service hoog in het vaandel hebben staan, maar daar ben ik nog niet van overtuigd, het (b)lijkt helaas niet veel beter den bij CD...

 

 

 


Log in om te reageren.