Bezig met laden

Het raadsel rond onze electra

430 keer bekeken
  • Delen

 

Beste lezers,

Graag roep ik jullie hulp in voor het volgende probleem wat wij onregelmatig tegenkomen.

Onze zekering of de zekering op de camperplaats vliegt eruit. Dit gebeurt willekeurig waardoor wij het probleem maar niet opgelost krijgen.

Dus even voor de duidelijkheid, 

Zet ik de camper alleen op 12v, geen problemen. Wij sluiten de camper aan op 220 v en dan slaat soms een van de twee interne stoppen door, die de 220v in de camper regelen of de stop op de camperplaats. 

Vorig jaar hebben wij de EBL (elektroblok) laten nakijken en die functioneert nu goed. Ook hebben wij de stoppen vervangen, maar dat heeft geen verbetering gebracht. Daarnaast hebben wij vorig jaar ook de huishoudaccu vervangen. Indien nodig kan ik meer technische details aanleveren over de soort EBL, huishoudaccu en zekeringen.


Mijn vragen zijn:

Kent iemand dit probleem? En zo ja waar zouden we de fout moeten zoeken?

Weet iemand die deze fout voor ons zou kunnen opsporen en repareren?

Hartelijke groet, Inge


Probeer eens een andere kabel. Dit heeft bij ook eens geholpen. Of maak de accu eens helemaal los. Meestal reset alles zich

Gr  Franklin

dubbel geplaatst

Hallo Franklin,

Dank je wel voor je snelle bericht.  Ik was vergeten te vermelden dat wij ook de kabel hebben vervangen, en de accu had ik net teruggeplaatst na de winterstalling. Al vind ik jouw suggestie wel aardig om te proberen als hij toch sluiting maakt.

Groet, Inge

 

Hallo, 

Eén van de 2 interne zekeringen zeg je. Is dat altijd dezelfde zekering? Zo ja, wat is dan op dat circuit aangesloten? 

Groet,

Peter

 

Hallo Peter,

Er zijn 2 zekeringen voor 220 v. De eerste is waar de 220 v binnenkomt. De ander is de 220 v zekering voor in de camper. Beide zekeringen slaan soms door. Vanuit een ander forum is gesuggereerd dat het mogelijk zou komen door al het door voorgaande eigenaren zelf aangelegde stopcontacten. Die heb ik nu afgesloten en kijken of het werkt.

Groet, Inge 

Beste Inge, ik heb met belangstelling alles gelezen. Het geen mij verward is, er wordt gesproken over stoppen en zekeringen. Of zijn het automaten en wat staat op die automaten of zekeringen. Je heb ze namelijk in diverse gradaties. met een B of C karakterestiek bij automaten. Bij stoppen heb je een F (fast)of een S (slow). Als je de elktra controleerd, hebben ze met de modifikaties of uitbreiding wel de zelfde kleuren doorgelust.Niet dat ze kleuren verwisselen, welke ik veel heb mee gemaakt met die hobby elektro mannen. Waardoor je aardfouten krijg en slaat op de camping ook de stoppen door.Ik knip meestal alle niet orginele kabels door of maak ze lost en kijk of dan probleem is opgelost. Daarna ga ik alles een voor een weer gecontroleerd aansluiten. Ik hoop dat ik je hier mee heb geholpen succes Groetjes Joop

Log in om te reageren.