Bezig met laden

Carado t448 douchbak scheurt.

210 keer bekeken
  • Delen

Bouwjaar 2015 en nu al is de douchebak gescheurt.

Zijn er meer Carado bezitters waar dit voorkomt en hoe is het opgelost?

We staan altijd op campings dus de douche is ook weinig gebruikt

Hebben wij nog recht op enige tegemoetkoming van de dealer?


Klopt; bij ons ook. Er is ter plaatse geen 'draging'op de ondervloer en je gaat precies op de opstaande rand staan als je de wastafel of het chemisch toilet gebruikt. Lijkt me een duidelijke ontwerp fout. Scheuren met lijm geprobeerd te dichten en met een trespla plaat een soort brug gemaakt met stukken trespa eronder ter plaatse van de douche ruimte (halve ronding als aanwezige houten plaat) en ter plaatse van de wel 'dragende' strook net voor het toilet, waardoor de desbetreffende rand wordt ontzien. Gevolg is wel dat die plaat er uit moet wil je de douche deuren kunnen openen. Ben zelf zeer tevreden met de oplossing. 

Dit is een veel voorkomend euvel bij campers. Zoek maar eens op dit forum. Wij hadden met onze Westfalia van net twee jaar oud al hetzelfde. En de fabriek gaf niet thuis, want de garantie was afgelopen. Niet te vermurwen. Tot zover Duitse degelijkheid van een Premiummarke. Gelukkig kwam VW campercentrum, de dealer van dit merk, ons tegemoet. Een heel ruime geste, want we hadden hem daar niet eens gekocht. Ze betaalden de helft mee. Hulde!

Wij hebben de douchebak laten repareren in Emmerich bij Wagner. Een eenmanszaak, die van veel camperdouchebakken mallen heeft en als deze er niet is, maakt hij hem voor je. Bij ons heeft hij een mal moeten maken, waardoor de reparatie op €400 kwam. Heeft hij al een mal, dan ben je voor minder klaar. Hij verandert niets aan je douche. Lijmt de nieuwe vloer op de gescheurde. Bel hem eens: +49 152 33819754. Vragen kan altijd. De man spreekt Nederlands. De reparatie is degelijker dan een vervangende douchebak van Carado inbouwen. Die is binnen de kortste keren weer gescheurd.

Groet

Ans en Arnout

Log in om te reageren.