Bezig met laden

Tuning

15353 keer bekeken
  • Delen

Regelmatig lees je over chip-tuning van campers.
Is dit een zinvolle zaak om te laten doen prestaties t.o.v. kosten en bedrijfszekerheid
En zo ja is er een betrouwbare firma die dit uitvoert?
 


Sinds vorig jaar zijn wij in het bezit van een camper met een 2.3 JTD motor die 110 pk had. Tijdens het rijden ergerden we ons aan het trage reageren van de motor op het gaspedaal. We hebben daarom de motor bij Squadra-Tuning in Nunspeet laten tunen. We hebben dit gedaan op weg naar een vakantiebestemming aan de Moezel. Het verschil was heel erg merkbaar, de camper reageerde nadat deze was getuned alsof het een luxe wagen was. Uiteraard neemt de topsnelheid niet toe (waarom zou je zo hard willen rijden met een camper), maar wel het koppel, en dit was goed te merken, met name in geaccidenteerd terrein. Er doen allerlei verhalen over tuning de ronde, maar ons bevalt het tot nu uitstekend. Op het moment dat de motor op temperatuur is komt het extra vermogen erbij, als de motor te warm wordt, wat nog niet is gebeurt, zal het vermogen weer afnemen. En of het op termijn schadelijk is voor de motor, tja, volgens mij hangt dat meer van de rijstijl af dan van het feit of de motor is getuned of niet. Verder waren we over de service van Squadra-Tuning best tevreden.

 Deze reactie is het juiste antwoord

Ik heb vorig jaar onze camper (Fiat Ducato) laten tunen bij Chiptuning in Leusden. De camper heeft merkbaar meer vermogen, en dat is bergop en bij het inhalen toch een voordeel. Ik zou het een volgende keer opnieuw doen.

Ik heb vorig jaar onze camper (Fiat Ducato) laten tunen bij Chiptuning in Leusden. De camper heeft merkbaar meer vermogen, en dat is bergop en bij het inhalen toch een voordeel. Ik zou het een volgende keer opnieuw doen.

@Huiting,

Hallo,

Hebben ze in Nunspeet alleen de chip getuned, dus alleen de electronica aangepast, of ook andere dingen aan de motor gedaan, zoals bijvoorbeeld de brandstofpomp aanpassen?

groet,

Carel

@ CGBOS

Alleen het motormanagement is aangepast, er is andere software geladen, er is niets vervangen.

 

Wij hebben onze camper 3 jaar geleden laten tunen door DTC in Enkhuizen. De 130 Pk is door aanpassing van de software verhoogd naar 168 PK. Fantatstisch rijgedrag en 8% minder brandstofgebruik. (Fiat Euro 5.1)

Hoe zit het dan met de EGR klep, Afsluiten of niet.

M.b.t. de EGR klep

http://www.squadra-tuning.nl/luchtmassameters-en-egr.html

Wij hebben de camper vorig jaar laten tunen door DIGICAR Doetincem, daar krijg je als NKC lid 20% korting. 

Zeker de moeite waard, loopt lekkerder, meer pk en zuiniger doordat je ook minder hoeft terug te schakelen.

Zeker een aanrader.

Wij hebben  onze  camper  ook laten tuner Door Tunex  in 'sHeerenberg en hadden gelijk een rondreis  door  Europa van 4 weken.

Deze opwaarderingen  van 128 naar 160 pk voelde gelijk goed en ondervonden onderweg alleen maar waardevol. 

Zeker de moeite waard om het te doen, bij inhalen en in de bergen voel je goed het verschil. 

Er word alleen de software aangepast.

Groetjes, Tineke&Nico 

Log in om te reageren.