Bezig met laden

Terugroep acties(s) Fiat Ducato // onderhoud bij NIET Fiat dealer

1507 keer bekeken
  • Delen

Hallo beste camperaars,

In de laatste uitgave van Kampeerauto zag ik op pagina 92 de advertentie van Fiat Ducato Camper. Op deze pagina verwijst Fiat onder meer naar hun speciale Fiat Camper  APP en Website Fiatcamper.com. Ik ben hier eens gaan rondneuzen en kwam zo bij de mogelijkheid om een Check te doen op Chassisnummer ( tegenwoordig VIN nummer, of te wel voertuigidentificatienummer). Na het invoeren van mijn VIN nummer bleek dat er voor mijn Ducato terugroepacties lopen en dat ik hiervoor contact kan opnemen met een Fiat Camper dealer in mijn buurt. Ik heb dit gedaan en er bleken 2 terugroepacties te zijn, namelijk een voor de remleidingen en een voor het electrisch gedeelte van de aanjager. Mijn Ducato is van 2003 en de benaderde Fiat dealer is nagegaan of ook voor mijn Ducato deze acties nog uitgevoerd konden worden. Dit bleek het geval te zijn. Ik heb nu voor volgende week een afspraak bij de Fiat dealer. Ik hou u op de hoogte wat er precies is gedaan.

Tip van mijn kant: Check uw Ducato op de Fiat Camper website. Vooral als u, net als ik, het onderhoud van uw Ducato bij een Niet Fiat dealer laat doen (wat op zich niet verkeerd hoeft zijn). Maar deze Niet Fiat dealer weet naar alle waarschijnlijkheid niets van lopende (terugroep) acties die voor uw Ducato van groot belang kunnen zijn.

Ik wens u veel veilge kilometers,

Met vriendelijke groet Jelle


Beste Jelle en alle andere camperaars.

Voor elke auto die je in je bezit hebt, kun je in het kentekenregister van de RDW, nagaan of er voor je auto een terugroepactie is.

Even met DigiD inloggen, kenteken gegevens invoeren en voila.

Eenvoudiger kan het toch niet.

Groetjes Bert

Hallo Bert,

ik heb voor de koop ook in dat RDW register gekeken, maar van een terugroepactie was niets bekend. Deze acties waren ook van enige tijd geleden en werden toch door Fiat Professionel alsnog gratis uitgevoerd!!

Effe checken bij Fiat lijkt me toch aan te raden, als je tenminste niet een nieuwe camper hebt gekocht. Ik neem aan dat als je de 1e eigenaar bent,  je via de garage op de hoogte wordt gehouden.

Groetjes Jelle

 

 

 

Best Jelle, 

Wij hebben vorig jaar een gebruikte FIAT Ducato Adriatic camperbus gekocht ( 6 meter, 2.8 jtd, 2003 / 2004 ).

Zo te zien is deze camperbus in Duitsland op kenteken gezet en is door een Duits bedrijf in de verhuur geweest; heeft altijd netjes onderhoud gehad.

In 2014 is de camper in Nederland geïmporteerd en heeft toen een Nederlands kenteken gekregen.

Het vin nummer is bij FIAT Nederland onbekend. Afdeling service van FIAT heeft een aantal pogingen gedaan, maar kent het nummer niet, kan deze niet toevoegen. Wij kunnen dus niet op het chassis nummer zoeken.

Kun je iets meer vertellen over die terugroepacties: wanneer waren deze, en waren het grote of kleine aanpassingen.

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet, Robert en Hendrien.

Log in om te reageren.