Bezig met laden

Hoe kom ik aan 'zo vers mogelijke' nieuwe banden?1

409 keer bekeken
  • Delen

Wil mijn banden gaan vervangen. Heb inmiddels verschillende bedrijven benaderd om aan 'zo vers mogelijke' banden te komen, dus banden met een productiedatum van bijvoorbeeld dit jaar. Dit ivm de adviezen van de verzekeringsbedrijven: gebruik geen banden ouder dan 6 jaar. Zou met banden uit 2017 betekenen dat je er slechts 4 jaar mee zou kunnen rijden als je het advies volgt. Kom van alles tegen: van 2016 t/m eind 2018, maar het is blijkbaar lastig om aan 'verse' banden te komen. Heeft iemand tips? Bijvoorbaat dank. 


U kunt toch gewoon naar een bandenlservice gaan , en daar vragen om banden van recente datum .  

Ik had in 2017 5 nieuwe banden nodig(Pirelli Carrier). Ik heb diverse leveranciers gevraagd of zij banden konden leveren met een DOT code van 2017, er waren verschillende bij die dat niet konden garanderen, die vallen af. Bij een leverancier in N-Holland gekocht, die zei dat dat geen probleem was. Onze Pössl bus is van 2006 en de eerste banden zaten er nog op,(in 2017 dus 11 jaar oud) door een expert laten nakijken, geen haarschertjes, geen uitdroging en nog voldoende profiel. Van de verzekering nooit te horen gekregen dat ik om de 6 jaar de banden moet vernieuwen.

Frank 48 , men verteld dat sommige verzekeringen dat voorscrijven , mij is het wel bekend , maar in de polis (NKC ) heb ik het niet gelzen . Ik denk dus een camperbus veel minder heeft te leiden op zijn band belasting als een gewone camper van wel een lengte +/-  7-8 meter . Ik zelf had met 30.000 Km - 5 jaar al een achterband stuk gesepareerd , ( reserve monteert ) nog niet geklapt , ik toen gewoon 4 maal nieuw monteert . 

Veiligheid staat natuurlijk  voor op .

Bedankt voor uw reacties tot nu toe. De verzekeringsmijen schrijven niets voor. Ze adviseren alleen. Omdat mijn banden toch al redelijk versleten waren, heb ik besliren om toch na ruim 6 jaar te vervangen. En toen bleek dat, zoals ook uit de antwoorden bleek, niemand van de benaderde bedrijven te kunnen garanderen dat ik banden van dit jaar zou kunnen krijgen. Ik krijg nu banden uit decemver 2018. Daar kan ik wel mee leven.

Log in om te reageren.