Bezig met laden

Verhogen toegestane massa naar de technische maximale massa

193 keer bekeken
  • Delen

Beste lezer 

Ik heb deze vraag vanmorgen ook gepost maar ik heb kennelijk (onwennigheid) bij het eerste antwoord aangegeven dat dit het juiste antwoord is. Ik trek dat antwoord niet in twijfel maar mogelijk zijn er meer antwoorden mogelijk die nu misschien niet meer gegeven worden omdat vermeld staat dat dit het juiste antwoord is. Dus nodig ik u nogmaals uit.

Vraag.

Wij hebben vorig jaar een Adria Coral van 2014 gekocht. De technische max. massa bedraagt 4250 kg en de toegestane massa 3500 kg. Wat wij bij de koop niet hebben overzien is het feit dat de gewichtopgave bij de dealer excl. de extra aangebrachte voorzieningen is waardoor we te weinig gewichtsruimte overhouden om lading mee te nemen. Het rijden met een paar honderd kg te veel voelt niet lekker. Wij overwegen nu om de toegestane massa te laten verhogen naar de technische max. massa. Op het kentekenbewijs staat dat het een personenvoertuig is en de RDW zegt dat dat onveranderd blijft bij verhoging naar 4250 kg.

Het wijzigen zal/kan buiten het moeten hebben van minimaal een C1 rijbewijs ( ik heb alle rijbewijzen)veranderingen met zich mee brengen. Het lijkt mij dat er geen wijzigingen optreden bij de toegestane rijsnelheden en dat het verbodbord “verboden in te rijden voor vrachtwagens” niet voor mij geldt.

 

Ik zie waarschijnlijk nog wel het e.e.a. over het hoofd, wie mij wijzer kan maken van harte uitgenodigd mij dat te laten weten. 

 

Log in om te reageren.