Bezig met laden

douche ruimte

795 keer bekeken
  • Delen

Ook weer na een bezoek vandaag aan de kampeerbeurs te Utrecht, heb ik geconstateerd dat iedere camper is voorzien van een douche ruimte.

Ik vraag mij werkelijk af hoeveel camperaars daadwerkelijk ook gebuik maken van hun douche ruimte (miscchien wintersportgangers daargelaten).

Ook al sta je op een camperplaats zonder faciliteiten vind ik het douchen in een camper dusdanig bekrompen (als stevige man 1.83) dat ik dit dus liever doe op een camping. Als met al had ik graag iets meer bewegingsruimte gezien rondom het toilet zodat je normaal je kont kunt afvegen wanneer nodig en je jezelf niet in allerlei bochten hoeft te dwingen omdat er ook nog een doucheruimte in de weg zit. Hierdoor is de wastafel meestal zodanig geplaatst dat deze eigenlijk alleen maar in de weg zit. Dus plaatsing wastafel in gewonnen ruimte douche en eindelijk eens voldoende bewegingsvrijheid in het sanitair gedeelte.

Ervaring Hymer MLT 580.

Graag uw reactie om misschien de fabrikanten te kunnen overhalen als optie ook campers zonder douche ruimte te kunnen gaan ontwerpen / leveren.

 


Tot op de dag van vandaag blij met de (bescheiden) douchruimte. Omdat wij veel op camperplaatsen staan en/of op plekken waar het sanitair niet aan onze bescheiden eisen vooldoet erg blij met mijn eigen voorziening. Er zijn bij de keuze van campers echt wel goede keuzes te maken qua indeling. Geen afschaffing vragen omdat het u niet/minder interesseerd !!

 

Ik vraag ook niet om afschaffing, maar om de mogelijkheid dat camperfabrikanten ook een optie van camper aanschaf  "zonder" doucheruimte kunnen gaan leveren. Nu is het zo dat je eigenlijk geen keuze hebt.

 

Wij zijn erg blij met onze douche. Daar heb ik afgelopen jaar zeker 10x onder gestaan (en werd daar telkens erg gelukkig van, want hoe fijn is douchen in je eigen camper na dag hard fietsen op 'n plek zonder voorzieningen). Maar blijkbaar niet iedereen. 

Mijn tip: zoek 'n camper waarin de douche ruimte zo is gecreëerd, dat wanneer de douche niet gebruikt, die ruimte volledig gebruikt kan worden voor toilet en/of wastafel. Ik ben 1,90, en kan prima douche, en ook normaal bij wastafel en prima op toilet zitten. 

(Wij hebben 'n Knaus camper, die met een 'half ronde' douche deur, heel blij mee. Als je nooit de douche gebruikt heb je er een ruime toilet ruimte aan!)

Volledig met Bommel eens. En naast keus tussen verschillende soorten bedden of indelingen is er niks mis mee om ook te kunnen kiezen tussen: met of zonder doucheruimte. Een doucheruimte zoals in de gegeven tip van Roel heb ik nog nooit gezien, maar het zou een goed idee zijn voor de fabrikant :-)!

 

Eindelijk iemand die mij begrijpt. Er zullen vast mensen zijn die prima tevreden zijn met hun doucheruimte, maar daar gaat het mij niet om.

Allerhande suggesties om te zien naar een camper die wel voldoende badkamer mogelijkheden heeft, daar vraag ik niet om. Het gaat mij om de keuzevrijheid daarin, zoals in voorgaande reactie ook wordt beaamt. 

Uiteraard zullen er best wel campers zijn die afzonderlijke en ruime sanitaire voorzieningen hebben. Maar dan moet je denk ik toch al snel denken aan campers met de omvang van een touringcar. Zelfs op de beurs in Frankfurt, waar ik onlangs ben geweest, ben ik geen enkele (half)integraal camper tegengekomen die de optie van geen doucheruimte had. Natuurlijk kan alles voor je worden gemaakt, maar is het prijskaartje daarvoor niet in verhouding tot het gewenste. Zoiets als van tijdens de bouw van een project nieuwbouw woningen, vragen om een muurtje weg te laten. Kost ook extra is mijn ervaring. 

Hoe bizar ook, iedereen heeft blijkbaar ongewone ideen ! Ik neem aan dat iedereen zicht toch wel wil wassen, en wat ons beterft geven wij de absolute voorkeur aan onze eigen perfect verzorgde douche tegenover een dikwijls ranzige douche op vele campings. Wij hebben wel een indeling waarbij het achterste gedeelte door de badkamerdeur van de rest van de MH word afgescheiden, met aan een kant toilet & lavabo en aan de andere zijde de douche ruimte . Ik sta er dan ook van te kijken dat sommige mensen zoiets niet Ok vinden ! Maar goed , bij zeggen we wel vaker dat iedereen recht heeft op minstens één afwijking     ( fun) !!

 

 

 

beste alle

ik vind dat een ieder een mening mag hebben en campers zonder douc cabine is een goed idee want inder dat zijn de meeste ongebruikt dus een normaale sugestie

groet

Log in om te reageren.