Advertorial: 2022 is het jaar om je camper of caravan te verhuren

Er lijkt maar geen einde te komen aan de vraag naar campers en caravans. Hoewel de trend al langer zichtbaar was, lijken reizigers zich sinds de coronacrisis nog meer bewust van de enorme vrijheid die een camper of caravan biedt.

We zien enorme wachtlijsten en levertijden bij de fabrikanten, waardoor kopers zeker een jaar op hun nieuwe voertuig moeten wachten. Zelfs voor modeljaar 2023 zijn er voor vele merken al wachtlijsten, terwijl de prijzen vaak niet eens bekend zijn.

Deze populariteit betekent dat er ook een grote vraag is naar huurcampers. Vaak willen kampeerders eerst een aantal keer huren voordat ze een eigen voertuig kopen. Zeker tijdens de vakanties kunnen huurders bijna geen camper meer vinden. Als eigenaar van een camper of caravan kun jij hiervan profiteren door het plezier van kamperen te delen en zelf een leuke zakcent verdienen, door je camper te verhuren.

Daarnaast geldt voor campers: Stilstand is achteruitgang. Hoe vaker ze gebruikt worden (en dus onderhouden) hoe minder vaak je problemen zult hebben. Camperexpert Frans Hoofwijk stelt: “Je camper slijt harder van het stilstaan dan wanneer deze optimaal gebruikt wordt.”

Ervaring van een Camptoo verhuurder

Via Camptoo delen inmiddels meer dan 5.000 eigenaren van campers en caravans in Europa hun voertuig met andere kampeerders. Één van die verhuurders is Jaap, die zijn zelf omgebouwde camper sinds 2020 verhuurt: “Mijn dochter huurde altijd via Camptoo, dat beviel haar goed dus toen ben ik zelf gaan verhuren. Ik vind het fijne aan Camptoo dat ik die hele rompslomp niet zelf hoef te doen, dat je mailtjes krijgt waarin staat wat je moet doen, dat vind ik heel prettig.” Camptoo helpt je door de stappen van het verhuren heen en kan je advies geven op elk moment van het verhuren. Het uitgeven van de camper dat doet de verhuurder zelf. Hoe ging dat de eerste keer bij Jaap? “De eerste keer verhuren ging heel soepel en heel prettig. Dat waren hele vriendelijke dames en ik begreep dat ze een hele fijne tijd hebben gehad. Daar doen we het voor.”

Zoveel levert het verhuren van je camper op

Los van het feit dat het gaaf is om anderen een geweldige vakantie te bezorgen en je passie te delen, levert het verhuren van je camper ook een aardig zakcentje op. Gemiddeld wordt er op Camptoo € 5.500,- per jaar verdiend met een camper (Met enkele uitschieters van meer dan € 15.000,-) en dat gemiddelde zit de laatste jaren behoorlijk in de lift. Zo verdien je je vaste lasten terug en kun je zelf ook mooi op vakantie.

Je bepaalt zelf hoeveel je wilt verhuren en hoeveel je verdient per nacht. Voor sommigen is het voldoende om met de verhuuropbrengst de onkosten te dekken, voor andere verhuurders is het delen van hun camper inmiddels bijna een serieuze baan geworden. Hoeveel je uiteindelijk verdient hangt uiteindelijk af van veel factoren, maar als verhuurder heb je hier behoorlijk wat invloed op. Zo zijn uitnodigende foto’s en een pakkende tekst belangrijk. En natuurlijk is het persoonlijke contact met de huurder belangrijk, zo ontvang je als verhuurders goede reviews en kan jouw camper populair worden.

Zo zorgt Camptoo dat je veilig en vertrouwd kunt verhuren

Camptoo ontzorgt met het platform de verhuurders zoveel mogelijk. Naast het binnenhalen van boekingen lopen de betalingen en borg veilig en geautomatiseerd via het systeem. Zo hoeft de verhuurder zich alleen bezig te houden met met de uitgifte en het contact met de huurder.

Als eigenaar van een camper ben je natuurlijk hartstikke zuinig op je voertuig. Daarom worden huurders vooraf door Camptoo geverifieerd en worden ze middels filmpjes goed geïnformeerd over het rijden in of met een camper of caravan.

Daarnaast is het voertuig altijd verzekerd voor verhuur zodat eventuele schade goed is gedekt. Je kunt ook gebruik maken van een dagverzekering waardoor het makkelijk is om uit te proberen of verhuren wat voor jou is. Camptoo ondersteunt graag in het kiezen van de verzekering die bij jou past.

Wat we belangrijk vinden: jij blijft altijd de baas over je eigen voertuig. Je bepaalt zelf aan wie je verhuurt, hoe vaak en wanneer je wilt.

Starten met verhuren

Benieuwd geworden naar het verhuren van je camper of caravan? Bekijk www.camptoo.nl/verhuren voor meer informatie over verzekeringen, verdiensten en overige informatie. 

Wil je graag iemand van Camptoo spreken? Bel of stuur een Whatsapp naar +31657981614. 

Een heel fijn kampeerseizoen gewenst namens Camptoo!