Advertorial - In elk jaargetijde uw “thuis” – Laika Ecovip

De succesvolle Ecovip-serie is door Laika dit jaar uitgebreid met de nieuwe Camper Van.

En onmiddellijk heeft de Ecovip-serie waarmee Laika sinds 1992 de markt heeft veroverd de voorpagina’s van de vakpers gehaald. De reden: een verwarmde en verlichte dubbele vloer, die niet alleen opbergruimte biedt, maar ook de mogelijkheid om bepaalde technische systemen uit het zicht te verwerken. Naast de dubbele vloer is de extra hoge isolatie in de Ecovip-camperserie uniek in zijn klasse.

De nieuwe Ecovip Camper Van is getest in een klimaatkamer. Volgens de norm EN 1646-1 moeten voertuigen vanaf een temperatuur van -15°C een test ondergaan waarbij in 4 uur tijd een temperatuur van 20°C wordt bereikt. Bij deze test heeft de Ecovip Camper Van er slechts 2 uur en 21 minuten over gedaan, wat een zeer goed resultaat is.

Deze resultaten worden gewaarborgd door de combinatie van polyestervezels en een beschermende aluminium laag, die van zomer tot winter voor een aangenaam binnenklimaat zorgt. Extra isolatie van het dak, de vloer, de zij- en achterdeuren maken van de Ecovip Camper Van de ideale reisgezel - ongeacht het seizoen.

De technische specificaties voor deze complete isolatie bestaat uit de volgende aspecten:

  • Vloer van geëxtrudeerd polystyreen XPS met hoge dichtheid, gecombineerd met multiplex en tapiflex voor een totale dikte van ongeveer 22 mm.
  • Wanden: polyestervezelisolatie met volledige bedekking van alle plaatoppervlakken, tot 25 mm dik, afhankelijk van het onderdeel.
  • Dak: ook hier vinden we polyestervezels tot een maximale dikte van 25 mm in contact met het plaatwerk. Het geheel wordt vervolgens gecombineerd met het dak dat bestaat uit XPS-isolatie met een hoge dichtheid, gecombineerd met meerlaagse en iso-de-luxe gevoerde technische stoffen interieurbekleding.
  • Sierlijsten interieur: de sierlijsten in de hoofdcabine, het woongedeelte en de volledige slaapkamer zijn bekleed en opgevuld met technische stof.
  • Sierlijsten voor achterdeuren en zijdeur: ook aan de buitenzijde geïsoleerd om koudebruggen zoveel mogelijk te onderbreken.

Dit alles zorgt voor een aangename binnentemperatuur in de zomer en winter. Comfortabel reizen in elk seizoen is gegarandeerd.

Bekijk de perfect geïsoleerde Ecovip Camper-serie en Camper Van-serie.