Advertorial - Het kwam onlangs groot in het nieuws!

Eén derde van de campers blijkt te zwaar te zijn. Dat waren de resultaten van de weegdagen van de Nederlandse camperclub, de NKC.

Volgens de NKC zijn vele leden verrast door de uitkomst van de weegwaarden en dachten dat hun camper niet te zwaar zou zijn. Het is duidelijk dat een camper die te zwaar beladen is, een risico is voor de verkeersveiligheid. Het overgewicht heeft grote invloed op de rijeigenschappen en het remvermogen. Overbelading is niet alleen gevaarlijk, maar ook nog eens strafbaar.

WDT-Services kan u helpen uw camper op te waarderen

Opwaarderen is het verhogen van het toegestane maximale gewicht van een voertuig. Dit kan om verschillende redenen gewenst zijn, maar de hoofdreden is toch vaak overgewicht.

Rijeigenschappen, de noodzaak van het aanpassen van de vering

Omdat het hogere gewicht een negatieve invloed heeft op de rijeigenschappen is in de regel een aanpassing van de vering noodzakelijk. Zonder deze aanpassing is bijvoorbeeld gebleken dat de camper niet meer goed reageert tijdens een uitwijkmanoeuvre.

Twee veel voorkomende voorbeelden hoe WDT-Services kan helpen:

1. Neem een camper op basis van een Fiat Ducato 33 light. Deze mag maximaal 3.300 kg wegen. Met WDT-Services kan dit gewicht naar 3.500 kg met een B-rijbewijs of zelfs naar 4.000 kg (C- of C1-rijbewijs) gebracht worden. Dat betekent 700 kg extra.
2. Neem een camper op basis van een Fiat Ducato 250D (maxi-chassis). Deze mag 3.500 kg wegen. Met WDT-Services kan dit gewicht naar 4.250 kg gebracht worden. Dat betekent 750 kg extra.
Let op, voor campers boven 3.500 kg hebt u een C- of C1-rijbewijs nodig.

"Naast de gewichtsvoordelen zorgt de aangepaste vering ook voor meer comfort en betere rijeigenschappen."

Bent u benieuwd wat mogelijkheden voor uw camper zijn?

Kijk op www.wdt-services.com en kies VOERTUIGEN of contacteer ons via 0544-760013 of [email protected]