Dethleffs viert zijn 90-jarig jubileum

In 1931 vindt Arist Dethleffs de eerste caravan uit. Dat is de start van een uniek succesverhaal.

Arist Dethleffs is tijdens het bouwen van de eerste caravan nog skistokken- en zwepenfabrikant. Voor zijn bedrijf is hij veel op pad, maar is daardoor langere periodes zonder zijn gezin. “Niet zonder mijn familie” vindt hij, daarom gaat hij aan de slag met een voertuig om zijn familie mee op reis te nemen. Het woord "vrije tijd" was tot dusver bij weinigen bekend, een vakantie met het gezin was een privilege en het toerisme stond nog in de kinderschoenen. Met de ongewone verschijning wekt het jonge gezin Dethleffs zoveel belangstelling, dat de eerste caravans al snel op bestelling geproduceerd worden. De caravan heette overigens toen nog geen caravan, maar een ‘woonauto’.

De handmatige productie in een schuur op het bedrijfsterrein van zijn vader bereikt in ieder geval al snel een maximale capaciteit. In 1936 heeft Dethleffs Kampeerautobouw al zes vaste medewerkers in dienst.

Nieuw tijdperk

Er begon een nieuw tijdperk. Comfortabele kampeervakanties, avontuur in de natuur, de ontmoeting met vreemde landen en andere culturele reizen hebben een revolutie teweeggebracht in de geschiedenis van het reizen.

Sommige dingen zijn in al die jaren niet veranderd. Kamperen doe je omdat je samen wilt zijn met je familie, omdat je buiten wilt zijn in de natuur en omdat je flexibel wilt reizen. Het product is in al die tijd veranderd, het gevoel niet.

Lees het hele verhaal van Dethleffs.