Advertorial: De nieuwe iSmove breekt met alle regels

Design én comfort in een kleine ruimte - met de iSmove heeft Niesmann + Bischoff de compacte klasse helemaal opnieuw gedefinieerd.

Iedereen die op het punt staat een camper te kopen, moet eerst een elementaire keuze maken. Wil je een compact voertuig dat wendbaar, flexibel en gemakkelijk te besturen is én met elk rijbewijs te berijden? Of heb je liever veel ruimte, veel opbergplekken en het luxe gevoel van een liner? Beide tegelijk zijn nauwelijks mogelijk. Want wanneer je onder het gewicht van 3,5 ton wil blijven, is er naast alle noodzakelijke voorzieningen meestal weinig over voor comfort en ruimte.

Roep om premium camper onder 3,5 ton

Zeker voor jonge kampeerders is dit een groot probleem. Dit omdat deze generatie meestal niet het rijbewijs heeft om te rijden met een camper van boven de 3,5 ton. Daarbij zijn de wensen op het gebied van luxe en ruimte niet haalbaar onder de 3.5 ton.

Niesmann + Bischoff geeft nu het juiste antwoord. Met de nieuwe iSmove zijn ze erin geslaagd een integraalcamper te bouwen met aanzienlijk meer ruimte en een hoger laadvermogen dan tot nu mogelijk was in deze klasse campers. Niesmann + Bischoff speelt met de iSmove tevens in op de nieuwe eisen op het gebied van comfort en design.

Een nieuwe camper voor een nieuwe generatie 

“Met de Ismove hebben we de essentie van een premium camper vormgegeven. Het resultaat is een nieuwe camper voor een nieuwe generatie klanten, die het maximale uit hun leven willen halen”, zegt algemeen directeur Hubert Brandl. Om dit te bereiken hebben hij en zijn team de hele camper volledig opnieuw bekeken en alles ter discussie gesteld wat voorheen „regel“ was. Om te beginnen hebben ze gebroken met de regel dat een camper voor maximaal 5 personen, met comfortabele bedden, grote opbergruimte, een behoorlijke belading en een royaal ruimtegevoel niet onder de 5 ton gerealiseerd kan worden.

Met veel nieuwe ideeën, vooral voor de inrichting en het interieur, heeft Niesmann + Bischoff deze en vele andere standaarden terzijde geschoven en de balans tussen premium design en functionaliteit geoptimaliseerd. Functies zoals het uitbreidbare werkblad en de elektrisch uitschuifbare opbergkast in de keuken, een dubbele gebruiksfunctie in de badkamer of het naadloos in het plafond passend hefbed, creëren veel ruimte voor alle reizigers. Gezellig wordt het met akoestische wanden en een donkere antraciete hemel.

Al met al is het Niesmann + Bischoff gelukt om met de nieuwe iSmove een camper te creëren die alle eisen perfect combineert en die de vraag “compact of premium?” vanaf nu overbodig maakt.