Advertorial: Coronaproof bestemming - Zweeds Lapland!

De in tijden van corona ontwikkelde reis Zweeds Lapland! welke twee keer is uitgevoerd in het voorjaar van 2021, was een daverend succes met alleen maar enthousiaste deelnemers. De ontvangen recensies spreken boekdelen…
Het was in de ogen van de deelnemers, misschien wel de meest bijzondere camperervaring ooit!

Ook toe aan eindelijk weer een vakantie met de camper?
En ook in tijden van Covid-19 deze onvergetelijke reis beleven in het noorden van Zweden?
Wees er dan snel bij, er zijn slechts nog enkele plaatsen beschikbaar.

Nergens in Europa is in het voorjaar het aanbod van buitenactiviteiten zo divers als in Zweeds Lapland: Husky-safari, rendier en eland spotten, wildlife fotograferen, wandelen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen, skiën, schaatsen, sneeuwscooter safari, ijsvissen en varen op een ijsbreker om maar wat te noemen. Maar ook binnen genieten van een glas rode wijn bij een knapperend haardvuur, uitgebreid dineren, ontspannen in de sauna en tot rust komen met een goed boek, behoren tot de activiteiten.

Niet de kou - wel de zon

We reizen in het mooiste jaargetijde volgens de Zweden, namelijk in het 5e seizoen ‘Winter-Spring’ genoemd; wel de sneeuw - niet de kou. Lichte vorst in de nacht, overdag in een trui of T-shirt in de zon, nog geen muggen en al lange dagen!

Niet voor niets gaan de Zweden juist in dit 5e seizoen van het jaar naar Lapland. Een camperreis in ‘Winter-Spring’ tot over de Poolcirkel is zonder meer een avontuurlijke en onvergetelijke onderneming. Zoveel sneeuw hebben we waarschijnlijk nog nooit gezien.

We rijden over besneeuwde wegen door ongerepte natuur en genieten in dit oneindige witte landschap van rust, ruimte en stilte. Takken van bomen buigen respectvol onder het gewicht van een dik pak sneeuw en alles is getooid in een zacht licht, een licht dat het landschap laat glinsteren. Een licht dat gedurende de dag continu verandert. Het blauwige ochtendlicht maakt plaats voor warm geel licht in de middag en loopt over naar het roze en violette licht in de avondschemering.

Noorderlicht

Naast het bijzondere licht overdag is er nog een ander fenomeen. Namelijk het mysterieuze Noorderlicht in de duisternis, dat bij een heldere lucht in de nacht regelmatig te bewonderen is. Garanties zijn er niet, maar het geeft wel een zeer bijzondere dimensie aan deze reis; het zien van dit bizarre lichtspektakel is een ervaring die iedere reiziger eens in z’n leven graag wil meemaken en bij velen op de bucketlist staat.

De reis Zweeds Lapland! is niet alleen een sneeuwzekere bestemming, maar mede door het landklimaat zeer aangenaam. Het verschil met koud weer in Nederland is zeer groot. Dit heeft te maken met de luchtvochtigheid. In Zweeds Lapland is de lucht veel droger, staat er vaak minder wind, waardoor de kou veel minder koud aanvoelt.

Naast de winterse activiteiten heeft Zweeds Lapland ook veel eigenaardige en typische winterse bezienswaardigheden die we opgenomen hebben in deze camperreis.

Kunnen jullie ook niet wachten om te gaan, boek dan nu.
Wees er snel bij, want vol is vol!

Uitgebreide informatie en inschrijven via deze link: ZWEEDS LAPLAND

Recensie van een deelnemer


Je moet het maar durven.
Een reis organiseren naar Zweeds Lapland van een maand, midden in de coronatijd!

Omdat we al eerder twee reizen met EFE hadden gemaakt, durfden we deze ook aan. En wat dacht je…Wéér een hoogtepunt. Net als die twee voorgaande reizen! Dit keer in de kou; althans dat dachten we.

Het was niet echt koud. Overdag gaf een heerlijk zonnetje in de verse sneeuw je een echt wintersportgevoel. ’s Avonds in de camper ging de kachel aan. Hadden we nog nooit meegemaakt als zomercamperaars. Een nieuwe ervaring om op deze manier je camper te (her)ontdekken.

De goede voorbereidingen (dank voor alle voorafgaande adviezen) wierpen hun vruchten af. Bijna iedere dag een nieuw hoogtepunt en regelmatig in de avonden coronaproof culinair genieten.

Ervaringen die we als fervente reizigers nog nooit hadden. Weer een reis die we nooit zullen vergeten.
Een echte aanrader van de bovenste plank!

Gré en Jan

Inspirerende presentatiedagen op 4 en 5 februari 2022

Ook geïnspireerd door deze reis of geïnteresseerd in een ander bijzondere bestemming van Expedition Far East? Meld u dan hier aan voor deelname aan onze inspirerende presentatiedagen op 4 en 5 februari in onze presentatieruimte in Boxmeer.

Deze ruimte is coronaproof ingericht en dusdanig aangepast dat 14 equipes (max. 28 personen) op ruime afstand van elkaar, deel kunnen nemen. Gezien de grote interesse aan deelname aan de presentatiedagen van EFE zullen meerdere malen dezelfde presentaties op verschillende dagen en dagdelen worden gegeven.
www.expeditionfareast.com.