Advertorial: Op roadtrip door idyllisch Duitsland

Het ultieme ‘Wanderlust’-gevoel ervaar je met een roadtrip door idyllisch Duitsland. Ontdek nu de prachtigste vakantieroutes van ons buurland.

Beek in de bergen van Allgäu

Duitsland stijgt met stip op de lijst met favoriete kampeerbestemmingen. En met recht, want met meer dan 150 themaroutes voor een korte of juist lange roadtrip heeft dit veelzijdige land liefhebbers van rust en prachtige natuur ontzettend veel te bieden. Van de spectaculaire Alpenroute tot de idyllische Sprookjesroute: ons buurland is het bewijs dat je echt niet ver hoeft te gaan voor het gevoel van ‘Wanderlust’.

Volg bijvoorbeeld de voetsporen van ‘onze’ Oranjes met de 2100 kilometer lange Oranjeroute. Of geniet van de meest spectaculaire panorama views met de 450 kilometer lange Alpenroute. Ben je liefhebber van oude Duitse ambachtkunst? Met de Vakwerkroute kom je langs zo’n honderd middeleeuws aandoende vakwerksteden waar je de prachtigste architectuur kunt bewonderen. Ben je gek op sprookjes?

Met de Sprookjesroute volg je de sporen van de gebroeders Grimm door een adembenemend landschap van middelgebergtes en rivierdalen van Hanau tot aan Bremen. Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Duitse Wijnroute die voert van de Franse grens tot Bockenheim in het noorden. Onderweg kom je langs het natuurpark Pfälzerwald, het grootste aaneengesloten bosgebied van Duitsland. De Pfälzer Höhenweg, het Pfälzer Waldpfad en de Pfälzer Weinsteig zijn absolute aanraders als je van wandelen houdt. Terug in de tijd ga je met de Burchtenroute. Onderweg om je langs meer dan zeventig romantische burchten en sprookjesachtige kastelen.

Ga je voor rust en groen? De Duitse Lanenroute is de langste én groenste vakantieroute van Duitsland die je onder meer leidt langs de witte stranden van Oostzee en de ruige gebergtes in Saksisch-Zwitserland en de Harz. Hier kun je over de langste hangbrug ter wereld lopen. In Nationaal Park Müritz, dat ook wel het ‘Land van duizend meren’ wordt genoemd, vind je het grootste berencentrum van West-Europa, het BÄRENWALD Müritz. Zeker een bezoek waard! Meer geweldige vakantieroutes ontdekken? Klik dan hier.

Oude brug over de Rivier de Neckar in Heidelberg