Advertorial: Ontdek romantisch Duitsland!

Ga terug in de tijd en beleef de romantiek van Duitsland met de Burchtenroute en de Romantische Straße in Duitsland.

Heidelberg Schloss, Stadt Und Necker In Der Abendsonne[1] Nb

Sinds jaar en dag heeft de rijke geschiedenis van Duitsland en de romantiek die ermee gepaard gaat, een enorme aantrekkingskracht op vakantiegangers. Schitterende burchten, hoofse pracht en praal, sprookjesachtige kastelen, middeleeuwse stadsgezichten; het is allemaal te zien en te beleven op rijafstand van Nederland. Doe nu alvast inspiratie op en reis straks weer veilig naar Duitsland!

Terug in de tijd ga je op de Burchtenroute, die je al rijdend door een veelzijdig landschap van de ene romantische burcht naar de andere brengt. Middeleeuwse stadsgezichten, kloosters, kerkelijke en wereldse gebouwen uit verschillende tijdperken, historische plaatsen en culturele schatten, je komt ze allemaal tegen op deze 1.200 kilometer lange ontdekkingstocht door ons buurland. De eeuwenoude gebouwen herinneren aan keizers, koningen en prinsen, dichters en denkers, roversbenden en romances. Sommige gebouwen vormen vandaag de dag het levendige decor voor openluchtvoorstellingen, concerten en historische markten. Andere worden nog steeds bewoond door de adellijke afstammelingen van voormalige eigenaren en staan open voor bezoekers.

Onderweg kom je langs de wijngaarden bij Heilbronn, de mooie streek van Hohenlo, de glooiende Frankenhöhe en de ruigere Fränkische Schweiz, een waar paradijs voor outdoorliefhebbers. De Burchtenroute is niet alleen met de auto te volgen, maar ook met de fiets. Een goed bewegwijzerde fietsroute langs allerlei burchten vind je tussen Mannheim en Bayreuth.

Nog meer romantiek beleef je op de bijna 400 kilometer lange Romantische Straße, waar je het ene na het andere juweel tegenkomt. Schitterende residenties en middeleeuwse vakwerkromantiek wisselen elkaar af. In de steden en dorpen langs de romantische route kom je langs middeleeuwse huizen, torens en stadsmuren, barokke kastelen, renaissancegebouwen, kastelen, kloosters, kerken en het droomslot Neuschwanstein. Net als de Burchtenroute doet ook de Romantische Straße, die van Würzburg naar Füssen loopt, zijn naam als langeafstandsfiets- of -wandelroute alle eer aan. Heb je een camper of caravan? Ook dan is de Romantische Straße een absolute aanrader. Ontdek nu alles over de Burchtenroute en de Romantische Straße!

Tip!

Breng op de Burchtenroute een bezoek aan de Coburg, die hoog boven de gelijknamige stad uittorent. Hier vind je indrukwekkende kunstverzamelingen van de hertogen van Coburg. Of boek een natuurwandeling in het Nürnberger Land. Vergezeld door rangers ga je op een leerzame excursie door de fascinerende planten- en dierenwereld van Duitsland.

Tip!

Combineer op de Romantische Straße een bezoek aan sprookjesslot Neuschwanstein van Koning Ludwig II met een bezoek aan slot Hohenschwangau. Beide kastelen zijn bereikbaar vanuit het dorpje Hogenschwangau.