Advertorial: kamperen of avonturieren?

Met de camper weg is niet voor iedereen hetzelfde. De één vindt het leuk om Nederland te verkennen de ander wil Europa ontdekken en dan hebben we nog de avonturier. De echte avonturier gaat nog een paar straten verder dan Europa en neemt daar lekker de tijd voor.

Dat betekent ook dat de laatst genoemde ook een ander type kampeerauto koopt dan de Nederland-verkenner. Hij zal veel meer op zichzelf aangewezen zijn, veel meer echt selfsupporting dan de andere twee camperaars. Hij moet nadenken over de stroomvoorraad en opwekkingsmogelijkheid van stroom maar ook welke aandrijving hij kiest. Gaan we voor voorwiel, achterwiel of vierwielaandrijving? Vierwielaandrijving komt steeds vaker voor en wordt bij de Hymerdealer in Hattem dan ook regelmatig zowel nieuw als gebruikt verkocht. Meer bodemvrijheid, veel meer tractie en echte all-terrain banden zijn de grote voordelen. Speciale wensen voor speciale mensen laten we maar zeggen!

De Zuid-Duitse fabrikant Hymer heeft meerdere modellen in 4x4-uitvoering. De Hymer ML T580 is de meest verkochte uitvoering. Hij is met zijn 699 centimeter lengte en slechts 222 centimeter breedte niet al te groot maar wel voorzien van alle gemakken zoals een hoge garage en twee gescheiden bedden. De vanaf prijs voor een nieuwe ML T580 4x4 is circa € 103.000 inclusief belastingen. Maar regelmatig is er ook weer een gebruikte 4x4 die beschikbaar komt. Uiteraard heeft Hymer ook een busmodel in de vierwielaandrijving in het programma. De stoere ‘Grand Canyon S’ is zijn naam met standaard achterwielaandrijving en optioneel leverbaar in 4x4.

De Hymer- en Dethleffs-dealer De Jong in Hattem (bij Zwolle) adviseert je graag voor een kampeerauto naar wens. Een afspraak maken is in deze tijd wel aan te raden en dat kun je doen via tel: 038-4443777 of [email protected]