Advertorial: Camperreizen na corona

Er is weer licht aan de horizon. Na maanden van thuis moeten blijven en de nodige lockdowns is er weer zicht op het maken van camperreizen in de nabije toekomst. De eerste goed werkende vaccins komen binnen afzienbare tijd wereldwijd op de markt en daarmee waarschijnlijk ook het einde aan het Covid-19-virus. Dit geeft de camperaar weer moed en daarmee het maken van nieuwe reisplannen. Hierop vooruitlopend is het nu weer mogelijk om je in te schrijven voor camperreizen van Expedition Far East voor 2021 en 2022.

Expedition Far East biedt in samenwerking met de NKC begeleide, overland camperreizen naar verre en bijzondere bestemmingen aan. Het zijn avontuurlijke camperreizen naar niet alledaagse bestemmingen en zijn vooral bestemd voor camperaars, die NIET in een groep maar wel met een groep willen reizen.

Het reisaanbod van EFE dat via de NKC wordt aangeboden betreft de volgende reizen:

  • China Overland
  • Het Oude Rusland verkennen
  • De Oude Zijderoute
  • Oud Perzië

China Overland

Is een reis door Azië waarbij we overland reizen met de eigen camper over de Noordelijke Oude Zijderoute naar China en Tibet en terug naar Europa over de Zuidelijke Oude Zijderoute!
We reizen met de camper door de landen van de voormalige Sovjet-Unie over de Oude Zijderoute in de voetsporen van Marco Polo, waarbij we China binnenrijden over een pas van bijna 3.800 meter en we aankomen in Beijing, een stad met meer inwoners dan heel Nederland heeft. Niet alleen de grote muur bezoeken we, maar ook het beroemde Terracotta Leger en natuurlijk de met uitsterven bedreigde pandabeer.

We vervolgen de Oude Zijderoute en reizen verder naar Tibet, over hoge bergpassen van de Himalaya, waar we in Lhasa o.a. het Potala Paleis, de Jokhang Tempel, het Zomerpaleis van de Dalai Lama bezoeken alvorens we via de Centraal Aziatische landen zoals Kirgizstan, Oezbekistan, Turkmenistan naar Iran reizen. Uiteindelijk eindigt de reis via Armenië en Georgië in Turkije en staan we weer voor de deur van Europa!

Het Oude Rusland Verkennen

Een reis door de twee landen van de voormalige Sovjet-Unie; Wit-Rusland en Rusland. Het is een reis door voor velen camperaars onbekende landen met unieke cultuurschatten, zoals nergens ter wereld! Beide landen zijn rijk aan ongerepte natuur en een rijke historie. We komen in contact met de vriendelijke gastvrije bevolking en genieten van nationale parken.
We reizen langs de eeuwenoude orthodoxe kerken, kloosters, en magnifieke paleizen en bezoeken naast Minsk ook de wereldstad Moskou en vanzelfsprekend de oude hoofdstad van het Russische Rijk, St. Petersburg, met zijn wereldberoemde Hermitage en Peterhof.
Wie droomt er niet van om een wandeling te maken over het Rode Plein, door het Paleizencomplex Peterhof (het Russische Versailles) en uren lang te slenteren door het Hermitage, of te wandelen over smalle paden door het woud van het Berezinsky National Park. Laat je onderdompelen in oude historie, de vele cultuurschatten en ruige natuur!

De Oude Zijderoute

Dit is een reis die de harten van echte reizigers sneller laat slaan. We reizen door maar liefst tien landen: Letland, Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan, Iran, Armenië, Georgië en Turkije. Zo volgen we een deel van het netwerk van karavaanroutes, de eens zo belangrijke handelsroute tussen oost en west. Daarbij rijden we door en langs immense bergketens, woestijnen en oases. Via steden als Ashgabat en Tabaz volg je de Oude Zijderoute en keren we weer terug in Europa. Met een dozijn aan grensovergangen, een afstand van ongeveer 17.000 kilometer en de duur van ruim drie maanden is ‘De Oude Zijderoute’ dan ook één van de grootste avontuurlijke begeleide overland camperreizen.
Als echte pioniers rijden we over onbekende wegen, vaak ver van de platgetreden toeristische paden en bezoeken we ‘geheime’ schatten. Hierdoor maken we kennis met verschillende culturen en ontmoeten we lokale volkeren. Zo wordt dit zonder meer een avontuurlijke en onvergetelijke reis met vele mooie en bijzondere indrukken.

Oud Perzië

Deze reis door het voormalige Oude Perzische Rijk, door landen als Georgië, Armenië en Iran, is adembenemend en een unieke belevenis.
We reizen met de camper door dit Oude Perzische Rijk - het land met één van de eerste beschavingen ter wereld en met Persepolis als belangrijkste stad van destijds. Een stad die echter nooit bewoond is! Het is een reis met grote contrasten, waarbij we in aanraking komen met zowel de oude beschavingen als ook de nieuwe culturen, de orthodoxe kerk en het islamitische geloof. Het landschap in deze Europees-Aziatische landen en het Midden Oosten kent zeer grote verschillen. Uitgestrekte vlakten die worden afgebakend door bergen, woestijnen en ruige landschappen en spectaculaire kusten.

We doorkruisen deze woestijnen en steppen en rijden over hoge bergpassen, bezoeken levendige steden met kathedralen, kloosters, maar ook kleurrijke moskeeën, mausolea, medressen, verlaten ruïnes en geurige bazaars. Een unieke ervaring om het groot Perzische rijk, gesticht in de zesde eeuw onder Cyrus de Grote, te beleven.

Inspirerende presentatiedagen op 12 & 13 december

Bent u geïnspireerd door het reisaanbod en geënthousiasmeerd door deze bijzondere bestemmingen van de ‘Individueel Begeleide Avontuurlijke Overland Reizen’ van Expedition Far East? Meld u dan hier aan voor deelname aan onze inspirerende presentatiedagen op 12 en 13 december in onze presentatieruimte in Boxmeer.

Deze ruimte is coronaproof ingericht en dusdanig aangepast dat 12 equipes (max. 24 personen) op ruime afstand van elkaar, deel kunnen nemen. Gezien de grote interesse aan deelname aan de presentatiedagen van EFE zullen meerdere malen dezelfde presentaties op verschillende dagen en dagdelen worden gegeven.