NKC houdt Nationale Camperteldag

Om beter zicht te krijgen op het aantal campers dat in Nederland in gebruik is, houdt de NKC het komend paasweekeinde de Nationale Camperteldag. “We beschikken natuurlijk wel over cijfers van organisaties als de RDW, de Bovag en de KCI, maar dat zijn maar cijfers”, zegt Tom Leenstra van de afdelingen belangenbehartiging van de NKC. “Daar kunnen ook campers bij zijn die al jaren niet meer in gebruik zijn en ergens op een erf als kippenhok in gebruik zijn. Bovendien kloppen deze aantallen soms niet met elkaar.”

Onder het motto meten is weten roept de NKC daarom zowel leden als niet-leden op om zondag Eerste Paasdag het aantal campers dat ze tegenkomen te tellen en door te geven aan de NKC. “We hebben bewust gekozen voor het paasweekeinde, omdat veel mensen dan met de camper op stap gaan”, weet Leenstra. “De weersverwachting is goed. En als mensen de telling op zondag doen, kunnen ze het aangetroffen aantal op Tweede Paasdag doorgeven op de website van de NKC. Zo voorkomen we dubbelingen in de telling en houden we het beeld zuiver.”

De NKC gaat de cijfers gebruiken om nieuw camperbeleid te ontwikkelen. Ook worden de uitkomsten gepubliceerd in de rubriek Keiharde Camperinfo in het ledenmagazine Kampeerauto.

Bovenstaand bericht is een 1 aprilgrap.