(Ver)koop je camper op zaterdag geslaagd evenement

Het evenement (Ver)koop je camper op zaterdag, dat afgelopen zaterdag 13 april in Biddinghuizen plaatsvond, is een groot succes gebleken. Van de bijna 150 door particulieren aangeboden campers zijn er veertig ter plekke van eigenaar gewisseld en de campermarkt trok ruim 1.500 bezoekers. Het evenement maakte deel uit van het Nationaal Camperweekend, een initiatief van Tweedehandscamper.nl, waar NKC als medeorganisator bij betrokken was.

Het weer zat mee: eigenaren van te verkopen campers zaten op hun campingmeubilair in het zonnetje te wachten op nieuwsgierigen en potentiële kopers. Het aanbod van campers was zeer divers, zowel in het soort als in de prijsklasse, van zelfbouwcampers tot en met liners en van rond de 10 duizend euro tot dik boven een ton.

Veel mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om advies in te winnen bij vrijwilligers van de NKC en bij Campermakelaar.nl. Bij Camperhost konden belangstellenden een afspraak maken voor een keuring, want een technische check ter plekke zou te veel tijd kosten. Wel was het mogelijk om op een weegbrug te zien wat een camper in werkelijkheid weegt en of en in hoeverre dit afwijkt van wat er op het kentekenbewijs staat vermeld. Verder waren er standhouders met diverse producten voor de camperaar, er was muziek, de NKC gaf workshops over het kopen van een camper en ook aan de inwendige mens was gedacht.

“Een meer dan geslaagde dag”, concludeert eventmanager Tim van den Boorn, vanuit de NKC verantwoordelijk voor de organisatie van (Ver)koop je camper op zaterdag. “Voor veel mensen was het gewoon een gezellig dagje uit, waarbij ze zich ook konden oriënteren op wat er zoal te koop is, andere bezoekers waren gericht op zoek naar een camper. Beide groepen zijn goed aan hun trekken gekomen.” Ook wijst hij erop dat de samenwerking met Tweedehandscamper.nl prima is bevallen. “Het evenement is absoluut voor herhaling vatbaar. We maken binnenkort bekend wanneer de volgende editie plaatsvindt.”

Foto’s: Jannes Drop