Brand verwoest camper- en caravanstalling in Bleiswijk

Een grote brand heeft woensdagavond een loods aan de Anjerweg in het Zuid-Hollandse Bleiswijk waar ruim driehonderd campers en caravans stonden gestald totaal verwoest. De rookwolken waren tot in de wijde omtrek te zien en de brandweer had de vuurzee pas na enkele uren onder controle.

©ANP/Lex van Lieshout

Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade is groot. De omgeving van de verbrande loods is vervuild met roetdeeltjes en brokstukken. Vooral de scherven van de zonnepanelen waarmee het dak was bedekt leveren overlast op. De politie en brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

De stalling is onderdeel van Stalling31, een landelijke keten van camper- en caravanstallingen. Stalling31 informeert de eigenaren van de verbrande campers en caravans via e-mails en actuele informatie op de eigen website.

Bij de afdeling Verzekeringen van de NKC kwamen de eerste schademeldingen donderdagochtend vroeg al binnen. De ervaring heeft geleerd dat stallingsbranden impactvolle gebeurtenissen zijn voor camperaars en het team verzekeringen doet er alles aan om de benadeelden goed te begeleiden.